Annons

Hon vill se fler lämna köksbordet

Linköping Hyresgästföreningen i Linköping har fått en ny ordförande. Inger Borg vill att fler tar med sig sina åsikter från diskussioner vid köksbordet in i föreningen i stället.
Foto: Jenny Knutsson
Inger Borg är ordförande för Hyresgästföreningen i Linköping.

Inger Borg beskriver sig själv som en riktig föreningsmänniska. Hon har engagerat sig i alltifrån en kolonilottsförening till fackförbund och föreningar med utrikespolitiskt fokus. Sedan drygt fem år tillbaka är hon även engagerad i Hyresgästföreningen och på onsdagskvällens årsmöte valdes hon till ordförande.

— Jag har varit medlem sedan jag fick min första lägenhet, berättar hon.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I praktiken har Inger Borg skött ordförandeuppdraget sedan i somras, då förre ordföranden Mattias Nyström valde att dra sig tillbaka av personliga skäl. Enligt Inger Borg handlade det om svårigheter att kombinera familjelivet med det ganska omfattande uppdraget som styrelseordförande.

— Det var inget konstigt eller dramatiskt alls och vi hoppas att han kommer tillbaka i framtiden.

Annons

Men nu är det Inger Borg som leder arbetet. Under det kommande året vill hon framför allt satsa på att hålla fler medlemsmöten ute i bostadsområdena för att fånga upp vilka frågor som engagerar de som bor där. Föreningen planerar också att delta vid olika evenemang, som till exempel Stadsfesten som brukar hållas på sensommaren.

Läs ocksåHyresgäster i Linköping får rabatt under coronakrisen

Vilken är den viktigaste frågan att jobba med i Linköping?

— Att mobilisera mot alla former av marknadshyror eller friare hyressättning eller vad de nu väljer att kalla det. Jag tycker att alla människor har rätt att ha råd att bo helt enkelt. Det gäller inte bara Linköping, utan på alla nivåer, säger Inger Borg som även ingår i Hyresgästföreningens regionstyrelse i Sydost.

Annons

Att försöka få fler att vilja engagera sig i föreningen ser hon som en annan viktig fråga.

Läs ocksåHyresgästföreningen: "Många mår dåligt"

— Jag tycker att vi borde försöka trycka mer på att det faktiskt går att påverka. Jag upplever att många har väldigt mycket åsikter när de sitter hemma vid köksbordet. Men när man går in i en förening och en styrelse och engagerar sig så har man en möjlighet att faktiskt påverka.

Fakta: Inger Borg

Namn: Inger Borg.
Ålder: 66 år.
Familj: Två barn och fem barnbarn.
Bor: Tvårumslägenhet i Hejdegården, Linköping.
Sysselsättning: Pensionär sedan ett år tillbaka. Arbetade tidigare som systemförvaltare på Linköpings universitet.
Intressen: Dansa linedance, vandring, fotografering, vara med familjen.

Läs också Linköpingspolitiker tyckte till om marknadshyror Bamse hjälper barn att städa Ryd Han tar över ordförandeklubban i Linköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.