Annons

Hoppfull fest i Biskopsgården

Göteborg Hoppborgar, underhållning, tal och ansiktsmålning. Det är några av ingredienserna i årets upplaga av Eidfest i Biskopsgården som den lokala hyresgästföreningen fixar.
Foto: Linn Bergbrant
Ayub Adnan och syrran Asra Adnan var två av alla hoppfulla barn som kom till festen på Biskopsgården.

Förmiddagen började oroligt med hällregn och hoppborgar som slokade efter problem med strömförsörjningen. Sedan vände allt. Elen funkade, solen tittade fram och förväntansfulla barn strömmade till gräsplanen vid Svarte Mosse i norra Biskopsgården.

Ayub Adnan, som fyller fyra år i höst, och storasyster Asra Adnan, snart fem, tar sikte mot en av hoppborgarna och ger järnet under glada skratt.
– Vi brukar komma på Eidfesten, det här är toppen, säger deras mamma Namjo Hassan och förevigar ögonblicket med sin mobilkamera.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Lokala hyresgästföreningen (LH) Dim- och Godvädersgatan ser till att området lever upp i en fest i samarbete med Neutrala ungdomsföreningen och med viss sponsring från Bostadsbolaget.

Annons
Mohammed Salaad Yarow

De senaste åren har festen blivit större och aktiviteterna utvecklats. Hyresgästföreningens medlemmar på området har fått säga sitt om vad de vill ha.
– Många barnfamiljer är medlemmar hos oss och därför blir det fokus på sådant som är roligt för barn. Folk vill ha hoppborgar, säger LH-ordföranden Mohammed Salaad Yarow, som är med och arrangerar festen för tredje året i rad.

Festen lockar hundratals människor varje år och fyller en viktig funktion i området.
– Den ger en känsla av gemenskap. Här lever 60 nationaliteter sida vid sida, det kan hända idiotiska grejer ibland, men det symboliserar inte vad Biskopsgården egentligen är. Det händer en massa roliga saker här som också måste synas och höras, säger han.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

Eid al-fitr är en högtid som avslutar den muslimska fastemånaden ramadan. Men festen på Biskopsgården är inte religiös enligt Mohammed Salaad Yarow.
– Vi har gjort om det till en Eidfest för alla, utgångspunkten är att vi ska ha roligt tillsammans. Vi har inte fått någon annan feedback än att detta är jätteroligt och kör tills medlemmarna säger något annat, säger han.

Annons

Förutom lek i hoppborgar stod bland annat ansiktsmålning, uppvisning av en boliviansk dansgrupp, musikframträdanden med lokala förmågor och tal av Kristofer Lundberg, regionordförande i Hyresgästföreningen Västra Sverige på festschemat.

Läs också Är det farligt att åka hiss? Så vet du om hissen är säker Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.