Annons

Hot om böter om inte brister åtgärdas i Tranås

Tranås Fastighetsägaren som riskerar tvångsförvaltning, får mellan en och sju månader på sig att åtgärda mer eller mindre allvarliga brister efter beslut i bygg- och miljönämnden.

Vi har tidigare berättat att både Hyresgästföreningen och Tranås kommun just nu har fokus på en fastighet i Tranås. Det handlar om ett femvåningshus med 24 lägenheter.

I går eftermiddag höll bygg- och miljönämnden möte och problemfastigheten togs upp.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Våra inspektörer har gjort en stor genomgång och varit där under polisbeskydd. De kom in i alla lägenheter, några av dem hade inte ens lås på dörren men det bodde folk där. Det har uppdagats en mängd brister. Det gäller mögel, fukt och ventilation, säger Mats Holmstedt (M), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Mötet beslutade om en rad åtgärder som fastighetsägaren måste göra, med hot om böter om det inte sker inom viss tid. Det är åtgärdsföreläggande som i vissa fall tar stöd miljöbalken och i vissa fall plan- och bygglagen. Därför kommer åtgärdsförelägganden att skickas från nämndens båda sidor.

Tidsfristerna spänner mellan en och sju månader.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

– Det är olika på grund av svårighetsgraden på bristerna, förklarar Mats Holmstedt.

Ett åtgärdsföreläggande kommer även att skickas när det gäller tomten, där ett flertal skrotbilar står uppställda.

Nästa vecka justeras protokollet, därefter postar kommunen sina förelägganden.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Nästa vecka tar även hyresnämnden upp Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning av fastigheten, vars ägare bor i Norge och komplicerande nog är en bostadsrättsförening.

Annons

Läs mer:

Beslut om tvångsförvaltning i Tranås kan sakna lagstöd

Hyresvärd i Tranås riskerar tvångsförvaltning

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.