HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

HSB Dalarna och HSB Mälardalen slås ihop

Dalarna HSB Dalarna och HSB Mälardalen slås samman under det nya namnet HSB MälarDalarna, som totalt har nästan 32 000 medlemmar.

Formellt träder sammanslagningen i kraft under våren 2019, efter att Bolagsverket har godkänt och registrerat den nya föreningen.

Maria Enholm

Varför slås föreningarna ihop?
– Anledningen är att vi vill vara konkurrenskraftiga för våra medarbetare, våra ägare bostadsrättsföreningarna och våra övriga kunder, Vi får en helt annan volym baserat på den digitala resa hela marknaden står inför. Kundernas förväntningar på oss kommer att öka. Dessutom stärker vi vår lokala närvaro, vi har 14 kontor och tre regionkontor men inget huvudkontor, säger Maria Engholm, i dag vd för HSB Dalarna.

Blir det några förändringar i personalstyrkan?

–Inga neddragningar, nej. Men nu har vi förutsättningar att växa så jag hoppas vi kan anställa fler.

Vem blir vd för den nya organisationen?

Annons

–Jag står till förfogande och har även varit fusionsgeneral. Men formellt tas beslutet efter sammanslagningen i vår.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

HSB MälarDalarna blir den sjätte största regionala HSB-föreningen i Sverige och finns i Borlänge, Falun, Mora, Rättvik, Leksand, Avesta, Ludvika, Västerås, Örebro, Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kumla, Köping och Sala. Regionkontoren finns i Borlänge, Västerås och Örebro.

Annons

 

Läs ocksåStudenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand
Fakta: HSB

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning och har cirka 25 000 hyresrätter över hela landet.

HSB MälarDalarna har 31 916 medlemmar, 328 medlemsföreningar och 1 164. hyresgäster.

Läs också Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Svarta kontrakt: Lägenhet i Leksand skulle användas för skenbyte – "dåligt riggat" Oklar vattenskada till hyresgästens fördel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.