Annons

HSB Malmö köper konkursfastighet i Västra Hamnen

Malmö HSB Malmö köper hyresfastigheten Flaggskepparen 5 som består av 28 lägenheter som är byggda som passivhus där det i normalfallet inte behöver tillföras någon värme utifrån. Varje lägenhet har istället en egen ventilationsburen värmeåtervinning.

​– Eftersom HSB satsar på att ligga i framkant i klimatfrågan är det extra roligt att vårt nya hus är byggt på ett klimatsmart sätt, säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö.

Annons
HSB har en gemensam klimatstrategi som enligt de själva innebär branschens tuffaste målsättningar. De ska fram till 2023 bland annat ha halverat utsläppen av växthusgaser.
 
– Därför känns det bra att även hus vi förvärvar, inte bara de vi själva bygger, har lösningar som är bra för miljön, säger vd:n Michael Carlsson.
 
Genom köpet av Flaggskepparen 5 av Stanley Bostäder nr 1 AB:s konkursbo stärker HSB Malmö sin position som fastighetsägare i Västra Hamnen.
 
HSB Malmö äger genom sitt fastighetsbolag HSB Sundsfastigheter, förutom Turning Torso, ytterligare två fastigheter i Västra Hamnen, varav ett är ett studentboende.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar SBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök" Klart med ägarbyte för tvångsförvaltat hus Willhem köper – blir största privata värden i Halmstad Backar om värmefakturor Värmefakturor på tusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.