HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Huge Bostäder får ny vd

Huddinge Karin Strömberg Ekström blir ny vd för Huge Bostäder AB och får en lön på 123 000 kronor. Hon kommer närmast från Fastighets AB Förvaltaren och börjar första september.
Foto: Beatrice Graalheim
Karin Strömberg Ekström blir ny vd för Huge Bostäder AB.

Uppdaterad artikel: Huge Fastigheter ska under 2017 delas i två bolag, Huge Bostäder AB och Huge Samhällsfastigheter och Karin Strömberg Ekström blir vd för Huge Bostäder AB.

– Jag är glad för att ha fått förtroendet och ser med glädje fram mot jobbet, säger Karin Strömberg Ekström, som får en lön på 123 000, något lägre än företrädaren Sophia Mattsson-Linnala som fick 130 000 i lön när hon började som chef för hela Huge Fastigheter 2014.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Karin Strömberg Ekström har en bakgrund som uthyrningschef på Botkyrkabyggen och boservicechef på Stiftelsen Stockholms studentbostäder, sedan 2014 har hon varit chef för förvaltning och uthyrning på Förvaltaren.

– Min inställning är att vi ska prata med Hyresgästföreningen och hyresgästerna och inte om. Jag vill att vi försöker hitta gemensamma långsiktiga lösningar så långt det är möjligt, säger hon och tillägger att hon gärna tar med sig Förvaltarens strategi att alltid erbjuda olika upprustningsalternativ vid renovering.

Annons

En stor utmaning och arbetsuppgift för Karin Strömberg Ekström blir att få den nya organisationen på plats när Huge Fastigheter delas i två bolag i höst. En annan stor arbetsuppgift kommer att bli att se till att bolagets miljonprogramslägenheter rustas upp och bygga nya lägenheter.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

– Jag kommer att fokusera på att ha detaljplaner och bygglov klara så att vi kan upphandla och börja bygga snabbt om marknaden dippar och det öppnas ett fönster för att bygga nya bostäder till lite lägre kostnad än idag, säger hon.

Gunilla Helmerson, (M), styrelseordförande Huge Fastigheter kommenterar valet av ny vd så här.

Annons

”Karin har den breda erfarenhet som behövs när Huge Fastigheter AB  nu är inne i en stor förändringsprocess. Hennes mångåriga arbete i fastighetsbranschen under hela sitt yrkesliv, blir en tillgång för bolaget”.

Läs ocksåHöghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart"Wennergrens byggplaner på Sjöryd i Hjo läggs på is. "I dagsläget är det är inte ekonomiskt försvarbart", säger vd:n Erik Eriksson.

 

Läs också Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna Evas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.