Annons

Huge sätter bikupa på taket

Huddinge Huges hyresgäster i Vårby får vänja sig vid ett rejält surrande. En bikupa med 1000 bin har placerats på ett hustak vid Bäckgärdsvägen.

Att ha en egen bikupa är trendigt just nu och bolaget Bee Urban har hittills satt upp 27 bikupor på taken hos företag och bostadsbolag, senast i raden är Huge.

– Vi gjorde det för att vi vill öka den biologiska mångfalden. Det kanske blir så att hyresgästerna kan komma upp på taket och kolla på bikupan om vi kan garantera säkerheten, säger Mia Persson Norbäck, trädgårdsansvarig på Huge.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom att bin är viktiga som pollinatörer och ser till att blommor och frukt befruktas, producerar de rejält med honung. Ett normalår blir det  20-30 kilo honung i en bikupa. Men enligt Karolina Lisslö på Bee Urban, får bina jobba hårt för att få fram honungen.
– En burk med ett halvkilo honung kräver att de har pollinerat ungefär fem miljoner blommor, säger hon.

Annons
Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Värden om att Karin, 96, smittades av legionella: "ska inte finnas i husen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.