HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Huge sätter bikupa på taket

Huddinge Huges hyresgäster i Vårby får vänja sig vid ett rejält surrande. En bikupa med 1000 bin har placerats på ett hustak vid Bäckgärdsvägen.

Att ha en egen bikupa är trendigt just nu och bolaget Bee Urban har hittills satt upp 27 bikupor på taken hos företag och bostadsbolag, senast i raden är Huge.

– Vi gjorde det för att vi vill öka den biologiska mångfalden. Det kanske blir så att hyresgästerna kan komma upp på taket och kolla på bikupan om vi kan garantera säkerheten, säger Mia Persson Norbäck, trädgårdsansvarig på Huge.

Läs ocksåDvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia

Förutom att bin är viktiga som pollinatörer och ser till att blommor och frukt befruktas, producerar de rejält med honung. Ett normalår blir det  20-30 kilo honung i en bikupa. Men enligt Karolina Lisslö på Bee Urban, får bina jobba hårt för att få fram honungen.
– En burk med ett halvkilo honung kräver att de har pollinerat ungefär fem miljoner blommor, säger hon.

Läs också Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster Solgård i Tranemo ska bli snyggt, fräscht och tryggt för alla Karin har bott nästan 70 år i lägenheten – ”jag vill inte flytta om jag inte måste”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.