Annons

Huge vill höja hyran 4,5 procent

Huddinge Huge vill höja hyran med 4,5 procent för 2013. Alldeles för högt, menar Maria Palm förhandlare på Hyresgästföreningen.

Det kommunala bostadsbolaget Huge med 8 400 lägenheter vill höja hyran med 4,5 procent från första januari 2013. Bolagets vd, Åsa Hedenberg, motiverar kravet med att hon behöver höja så mycket för att få en ekonomi i balans.
– Våra kostnader har ökat genom att vi bland annat har ökat avskrivningarna och sedan har vi ett stort underhållsbehov, säger hon.

Undantas pengarna som Huge har fått från fastighetsförsäljningar gick bolaget med förlust förra året, troligtvis även i år.
– Ska vi kunna satsa långsiktigt och leva upp till ambitionen att bygga nya lägenheter varje år måste vi ha en bättre ekonomi än nu. Förra året höjde vi hyran med 2,5 procent men det var lite lågt, vi behöver höja mer, säger Åsa Hedenberg.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu väntar förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Huge som har 8 400 lägenheter i Huddinge.
–  Min utgångspunkt är att 4,5 procent är alldeles för högt. Vi kommer att försöka påverka bolaget så att höjningen blir mer rimlig, säger Maria Palm som förhandlar hyror med Huge.

Tidigare har Svenska Bostäder meddelat att de krävt hyreshöjningar på mellan 2,3 -4,1 procent från 1 januari 2013.

Annons
Läs också Sista steget tas i Umeå Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.