Annons

Hundar får egen lekplats i Södra Biskopsgården

Göteborg Hundägarna i Södra Biskopsgården saknade en plats där deras hundar kunde springa fritt. Men tack vare initiativ från de boende får området nu en hundrastgård.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Gunilla Henriksson med Nova och Ingela Ågren med Turbo vid den plats intill Mildvädersgatans spårvagnshållplats där hundrastgården just nu tar form.

Det var förra året som Ingela Ågren, matte till hundarna Turbo och Freja, fick idén om en hundrastgård i Södra Biskopsgården. Visst fanns det redan ett hägn en bit bort, men hon bedömde att det trasiga staketet där utgjorde en skaderisk för djuren.

– Eftersom det finns så många hundar här i området behövde vi en rastplats i närheten, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Samtidigt startade Hyresgästföreningen ett projekt för att öka tryggheten i Södra Biskopsgården, bland annat genom att ordna mötesplatser för de boende. En hundrastgård bedömdes vara ett av flera goda initiativ.

Ingela Ågren bildade en gårdsförening, Hundpalatset, tillsammans med andra engagerade hundägare. Pengar, totalt 100 000 kronor, fanns redan avsatta genom en uppgörelse mellan Hyresgästföreningen och områdets fastighetsägare.

Annons

Nu står det klart att kommunen upplåter en bit mark intill Mildvädersgatans spårvagnshållplats. Park- och naturförvaltningen bistår också med att röja sly och sätta upp staket, och gårdsföreningen ansvarar för att hålla gräset i schack ett par gånger per år.

Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

– Jag tror att det kommer att vara jättemycket folk här, säger en glad Gunilla Henriksson medan hunden Nova nosar runt bland de gula löven.

Hyresgästföreningens trygghetsprojekt har också lett till att den förfallna fotbollsplanen vid Treröseskolan ska rustas upp och bli en näridrottsplats. Initiativet bygger på en idé från ungdomar i Södra Biskopsgården.

Annons

Satsningen väntas kosta 500 000 kronor, varav 150 000 kronor kommer från avtal om boinflytandemedel mellan områdets fastighetsägare och Hyresgästföreningen. Park- och naturförvaltningen skjuter till resterande pengar, och ska också ansvara för skötsel av näridrottsplatsen.

Läs ocksåHuset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig”En ung man som går i ett överfullt soprum med diverse avfall både i överfulla soptunnor och på golvet.
Läs också Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.