Annons

Hundar i hyreshus fall för Svea hovrätt

Umeå ​En sex år lång strid om hundar i en fastighet i Umeå är nu uppe för andra gången i Svea Hovrätt. Hyresvärden vill vräka en kvinna på grund av hennes hundar, hittills har hon fått rätt att bo kvar.

​Kvinnan har åtta hundar i sin lägenhet i en hyresfastighet i Umeå. Redan 2005 försökte dåvarande hyresvärd, Edgar Sjölund, få kvinnan vräkt. Sjölund menade att hundarna störde de övriga grannarna.

Men Sjölund fick inte rätt vare sig i hyresnämnden eller hovrätten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

2008 sålde Sjölund fastigheten till City-Fastigheter. Även den nye ägaren ansåg att kvinnans hundar var störande och ett år senare försökte även han vräka henne med motiveringen att grannarna klagat på att hundarna skällde på natten, att det luktade hundpiss i hissen och i trapphuset, samt att det var hundhår i tvättstugan.

Annons

– Det handlar om högt meriterade hundar på elitnivå. De pinkar varken i huset eller utanför huset, utan vi går till allmän plats där det är tillåtet att vara, säger hyresgästen till Västerbottens Folkblad.

Även denna gång gick ärendet till hyresnämnden och även nu fick kvinnan rätt. Värden överklagade till Svea hovrätt.

Läs ocksåHyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

I två dagar har hovrätten nu hållit förhandlingar i Umeå i ärendet. Bland annat har ledamöterna besiktigat fastigheten för att bland annat se om det luktar hundpiss i den.

Annons

Dom i ärendet faller i mitten av april.

Läs också Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Misshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.