Annons

Huset i Bjuv – en regelvidrig kassako

Bjuv Från 2013 har huset i Bjuv expanderat från tre lägenheter till 21. Men inga hyror har förhandlats enligt reglerna. Det är ett brott mot förhandlingsordningen enligt Hyresgästföreningen.
Foto: Gry Ellebjerg
Huset byggdes och ägdes av Konsum 1918. Sedan 1965 har fastigheten varit privatägt.

Senaste hyresförhandlingen som påkallades var 2013 och gällde 2014 års hyreshöjningar. Då rörde förhandlingen tre lägenheter i fastigheten i Bjuv. Sedan dess har det skett två ägarbyten.

När en fastighet med förhandlingsordning säljs följer avtalet med. Vad Hem & Hyra erfar finns det idag 21 registrerade lägenheter men det kan finns fler. Om en fastighet bygger till fler lägenheter eller om man ändrar storleken ska det förhandlas med Hyresgästföreningen.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hem & Hyra har varit i kontakt med ett antal hyresgäster i huset som vill vara anonyma som betalar lika höga hyror som Matilda gjorde för motsvarande storlek (läs mer om det här). Det skulle innebära att huset är en ren kassako för ägaren.

Hyresgästföreningens förhandlare Fredrik Malmberg.

Fredrik Malmberg är förhandlare vid Hyresgästföreningen.

Annons

– De här hyrorna är inte korrekt satta och är ett brott mot förhandlingsordningen. Den part som bryter mot gällande avtal riskerar böter.

Läs ocksåVärden i Bjuv ska betala 50 000 kronor i skadestånd

Fredrik Malmberg uppmanar hyresgäster som bor under liknande förhållanden att kontakta Hyresgästföreningen.

När det gäller huset i Bjuv ska Hyresgästföreningen se över fastigheten och ta reda på om det är fler hyror som behöver justeras.

Annons

Hem & Hyra har försökt nå fastighetsägaren utan framgång.

Läs ocksåVärden struntar i förvaltningen - Hans tvingas gå med mössan inne
Läs också Tvångsförvaltningarna i Småland slår rekord Hyresvärden dumpade deras saker i skogen Matilda flyttade in till kaos

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.