HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bodde i klädkammaren – misstänkt svartuthyrning

Helsingborg När polisen i Helsingborg gjorde en husrannsakan upptäckes att hyresgästen själv inte bodde i lägenheten, utan istället hyrde ut svart. En person bodde i klädkammaren.
Foto: Gry Ellebjerg/Anders Paulsson

Enligt polisens rapport från januari i år fanns inte den de sökte på adressen. Inte bodde han där heller. Istället bodde där två andra personer. En i ett större rum och en i klädkammaren som i stort sett enbart hade en säng. För det betalade personerna 4 500 kronor, respektive 1 500 kronor.

När detta kom till hyresvärdens kännedom sades hyresgästen omedelbart upp.

Läs ocksåAsylsökande kan mista ersättning vid flytt till Göteborg

I handlingarna som har kommit in till Hyresnämnden i Malmö skriver värden att hyresgästen bestrider uppsägningen. Han menar att han visst bor där. Han nekar till att han har hyrt ut olovligen men har haft en kompis där ibland. Han menar att kompisen kan ha varit i lägenheten i tre veckor nu då han har varit i Stockholm.

Hyresvärden tror dock inte på mannen utan hänvisar till polisens rapport. Den aktuella olovliga andrahandsuthyrningen ska också ha pågått under en längre tid. Värden hävdar dessutom att mellan 2014 och 2018 har olika personer varit folkbokförda på adressen, till antalet elva stycken. Den privata hyresvärden drar slutsatser att lägenheten kontinuerligt har hyrts ut i andra hand. En annan sak som talar för att hyresgästen inte själv bor i lägenheten är hur den är inredd.

Det finns inga uppgifter i handlingarna varför polisen gjorde en husrannsakan. Hyresgästen har inte lämnat in några handlingar till nämnden.

Läs ocksåCoronakrisen: Hyrestvister kan läggas på hög

Ärendet är ännu inte uppsatt till förhandling.

Läs också Levande laboratorium - för hyresgästers transporter Hundra Malmölägenheter granskade i jakt på adressfusk Helsingborgshems vinst högre än väntat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.