Annons

Bodde i klädkammaren – misstänkt svartuthyrning

Helsingborg När polisen i Helsingborg gjorde en husrannsakan upptäckes att hyresgästen själv inte bodde i lägenheten, utan istället hyrde ut svart. En person bodde i klädkammaren.
Foto: Gry Ellebjerg/Anders Paulsson

Enligt polisens rapport från januari i år fanns inte den de sökte på adressen. Inte bodde han där heller. Istället bodde där två andra personer. En i ett större rum och en i klädkammaren som i stort sett enbart hade en säng. För det betalade personerna 4 500 kronor, respektive 1 500 kronor.

När detta kom till hyresvärdens kännedom sades hyresgästen omedelbart upp.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I handlingarna som har kommit in till Hyresnämnden i Malmö skriver värden att hyresgästen bestrider uppsägningen. Han menar att han visst bor där. Han nekar till att han har hyrt ut olovligen men har haft en kompis där ibland. Han menar att kompisen kan ha varit i lägenheten i tre veckor nu då han har varit i Stockholm.

Annons

Hyresvärden tror dock inte på mannen utan hänvisar till polisens rapport. Den aktuella olovliga andrahandsuthyrningen ska också ha pågått under en längre tid. Värden hävdar dessutom att mellan 2014 och 2018 har olika personer varit folkbokförda på adressen, till antalet elva stycken. Den privata hyresvärden drar slutsatser att lägenheten kontinuerligt har hyrts ut i andra hand. En annan sak som talar för att hyresgästen inte själv bor i lägenheten är hur den är inredd.

Det finns inga uppgifter i handlingarna varför polisen gjorde en husrannsakan. Hyresgästen har inte lämnat in några handlingar till nämnden.

Annons
Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.

Ärendet är ännu inte uppsatt till förhandling.

Läs också Sena hyror och fängelsevistelse – får inte ta över död mammas lägenhet Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.