HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyran höjs hos privata värdar i Emmaboda nästa månad

Emmaboda Hyresgästerna hos Älmeboda Bygg AB i Emmaboda får höjd hyra från och med april. Därmed är de flesta hyresförhandlingar klara på orten.

Älmeboda Bygg AB har enats med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på knappt 2,3 procent från och med 1 april. Företaget, som har sitt säte i Tingsryds kommun, förvaltar 15 fastigheter i Emmaboda.

Höjningen motsvarar den som det kommunala bostadsbolaget Emmaboda Bostads AB, EBA, tar ut från och med april och året ut. Ytterligare ett par mindre privata hyresvärdar i Emmaboda har valt att följa det kommunala bostadsbolagets exempel.

Läs ocksåBrandfarliga bostäder hyrs ut till nyanlända i Hultsfred

Vid årsskiftet höjer EBA hyrorna ytterligare med strax över 1,5 procent, enligt en tvåårig överenskommelse med Hyresgästföreningen. Sannolikt kommer därmed hyresnivån även för hyresgäster hos privata hyresvärdar att omförhandlas på nytt inför årsskiftet, erfar Hem & Hyra.

Läs också Fredrik ny vid klubban i Kalmarföreningen Kroppkakan Allt färre lokaler byggs i ditt kvarter Olofströmshus tvåa när kundkristaller delades ut Hyresgästföreningen vill ha en miljon till projekt i Fagersta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.