HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyran i hästfoder – till slut slog värden bakut

Nyheter Hyresgästen betalade hyran i form av hö. När värden sa upp avtalet kom inte hyran in i någon annan valuta. Nu har parterna i gjort upp i godo.

Det säregna och segslitna hö- och hyresbråket på ett säteri i södra Stockholm har nu fått sitt slut. Hyran på 11 500 kronor i månaden för den stora villan med fem rum och kök betalades under flera år i den annorlunda valutan hästfoder. Ingen av parterna tycks emellertid haft någon riktig koll på hur mycket foder som levererats och vad det var värt. De har i vart fall inte varit överens.

I hyresnämnden uppgav värden att det saknas många inbetalningar. Närmare bestämt alla från april 2013 till mars 2016. Så många att de tillsammans, enligt fastighetsägaren, uppgår till en total hyresskuld om rekordhöga 470 000 kronor exklusive ränta.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Hyresgästen hade i hyresnämnden en helt annan version av händelseförloppen och den ekonomiska relationen med värden. Han anser att värden är skyldig honom pengar. Enligt en stämningsansökan som lämnats in till tingsrätten handlar det om närmare 158 000 kronor.

Annons

Hyresnämndens beslut, att uppsägningen var riktig och hyresgästen tvungen att flytta, överklagades till hovrätten. Men nu har parterna kommit överens om en förlikning. Den går ut på att hyresgästen ska betala ett kapitalbelopp till värden. I kronor och ören får man förmoda.

Hyresgästen är skyldig att flytta senast den 1 mars.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt
Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna Evas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.