Annons

Hyran i hästfoder – till slut slog värden bakut

Nyheter Hyresgästen betalade hyran i form av hö. När värden sa upp avtalet kom inte hyran in i någon annan valuta. Nu har parterna i gjort upp i godo.

Det säregna och segslitna hö- och hyresbråket på ett säteri i södra Stockholm har nu fått sitt slut. Hyran på 11 500 kronor i månaden för den stora villan med fem rum och kök betalades under flera år i den annorlunda valutan hästfoder. Ingen av parterna tycks emellertid haft någon riktig koll på hur mycket foder som levererats och vad det var värt. De har i vart fall inte varit överens.

I hyresnämnden uppgav värden att det saknas många inbetalningar. Närmare bestämt alla från april 2013 till mars 2016. Så många att de tillsammans, enligt fastighetsägaren, uppgår till en total hyresskuld om rekordhöga 470 000 kronor exklusive ränta.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen hade i hyresnämnden en helt annan version av händelseförloppen och den ekonomiska relationen med värden. Han anser att värden är skyldig honom pengar. Enligt en stämningsansökan som lämnats in till tingsrätten handlar det om närmare 158 000 kronor.

Annons

Hyresnämndens beslut, att uppsägningen var riktig och hyresgästen tvungen att flytta, överklagades till hovrätten. Men nu har parterna kommit överens om en förlikning. Den går ut på att hyresgästen ska betala ett kapitalbelopp till värden. I kronor och ören får man förmoda.

Hyresgästen är skyldig att flytta senast den 1 mars.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.