Annons

Hyrde tre lägenheter samtidigt – sägs upp från en

Göteborg Mannen hyrde tre lägenheter i Göteborg samtidigt och hävdade att han behöver alla. Det tror inte hyresnämnden på. Nu får en av värdarna rätt att säga upp kontraktet.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Familjen har stört grannarna, men Hyresnämnden anser att det inte är rimligt att vräka en fembarnsfamilj.

Fram till förra våren hade tre Göteborgsvärdar kontrakt med en och samme man, i Kortedala, Frölunda och Biskopsgården.

En av värdarna anklagade hyresgästen för att hyra ut en trerummare i Biskopsgården i andra hand utan tillstånd och att han inte hade något behov av den som permanent bostad och ville säga upp kontraktet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen protesterade. När hyresnämnden tog upp frågan förklarade han att han behöver lägenheten och aldrig har hyrt ut den i andra hand. Vid några tillfällen har han däremot haft inneboende för att klara hyran.

Anledningen till att han under en period hade tre hyresrätter berodde på att han låg i skilsmässa och ville ge sin fru flera bostäder att välja på.

Annons

Men hyresnämnden tycker inte att mannens historia är trovärdig.

Läs ocksåVictorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

Mannen svarade knapphändigt och undvikande på frågor om hur ofta han bor i de olika lägenheterna, när han flyttade till Biskopsgården, varför han tecknade kontrakt för ytterligare två lägenheter, hur han klarade hyran för tre lägenheter samtidigt och varför andra personer var skrivna på samma lägenheter.

Att hyresgästen sa upp lägenheten i Kortedala när hyresvärden började ifrågasätta hans behov av så många boenden ser nämnden som ett försök att förbättra läget vid en process.

Annons

Mannen är folkbokförd på lägenheten i Frölunda, likaså hans fru och barn. Han har aldrig varit skriven på adressen i Biskopsgården. Enligt nämnden har han därmed inte förmått att bevisa att lägenheten är hans egentliga hem och att han har ett behov av den.

Läs ocksåTillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut demBoöbolagen fick inte igenom sin hyreshöjning. Då fick alla hyresgästerna ett brev om att de är uppsagda.

Hyresgästen måste därför lämna bostaden. Hyresnämndens beslut är överklagat till Svea hovrätt.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.