Annons

Hyrde ut rum för 14 000 – tvingas betala tillbaka

Östermalm Mannen på Östermalm tog ut 14 000 kronor i månaden för 38 kvadratmeter med kokvrå – nu tvingas han betala tillbaka ockerhyran till sin unga hyresgäst.

Lägenheten kan utan tvekan sägas ha ett bra läge i Stockholms stad – Wittstocksgatan, Östermalm – och den är rymlig med sina 200 kvadratmeter. För det betalar den äldre mannen 18 690 kronor i hyra men inte alldeles ur egen plånbok. Han har hyrt ut. Dyrt. Väldigt dyrt. Den 22-åriga kvinnan som hyrde två rum, varav ett med kokvrå, med en sammanlagd yta om 38 kvadratmeter fick finansiera nästan hela våningen. 14 000 kronor fick hon betala och det har mannen tyckt varit rimligt. I hyresnämnden förklarade han att han ställt in en ny säng i rummet, tv-avgift har ingått och han har stått för hemförsäkring. Dessutom har hon haft tillgång till resten av lägenheten, enligt honom. Därmed gick han inte med på att betala tillbaka några pengar alls av de 46 755 kronor som han nu krävs på.

Kvinnan säger att alla övriga utrymmen var låsta för henne men hon går med på att betala extra för möblemanget, el och internet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden köpte inte mannens argument utan tycker att överhyran varit påtaglig och nu tvingas mannen betala tillbaka 32 500 kronor för de fem månader han hyrde ut till 22-åringen.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.