HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst anklagas för prostitution och att tala i tungor

Malmö Det är en diger lista med anklagelser som riktas mot en hyresgäst i Malmö. Men bevisen som hyresvärden presenterade i hyresnämnden var få.
Foto: Fredrik Rubin

Under en förhandling i hyresnämnden i Malmö igår, riktades en lång rad anklagelser mot en kvinnlig hyresgäst. Företrädarna för ett mindre bostadsbolag i Malmö menade att hyresgästen åsidosatt sina förpliktelser i sådan utsträckning att hon skulle tvingas flytta. Dels påstods kvinnan vid flera tillfällen ha lämnat en tänd grill på gården utan uppsikt. Samma sak med tända stearinljus som inte släckts när kvinnan lämnat lägenheten. 

Kvinnan anklagas också för att uppträda på ett sätt som skrämmer grannarna och deras barn. Detta bekräftas av fastighetsskötaren som säger att kvinnan ska ha hävt ur sig en förbannelse riktat mot honom samtidigt som hon pratat i tungor på ett märkligt språk. Under förhandlingen påstods kvinnan även ägna sig åt prostitution i lägenheten. Grannar ska ha noterat hur kvinnan kommit hem tillsammans med vad som av hyresvärden beskrivs som en bullrig och mörkhyad man. Denna man ska ha varit i lägenheten i drygt en timme. Samma dag ska även en annan yngre man ha besökt kvinnan under lika lång tid.

Annons
Läs ocksåHyresgäster utan el hela vintern – nu kan även vattnet stängas avHyreshus i Överum.

Även om hyresgästen inte dök upp till förhandlingen så menar hyresnämnden att bevisbördan ligger på hyresvärden. Hyresnämnden menar att några avgörande bevis inte presenterats. Trots detta ges hyresvärden två veckor på sig att återkomma med bevis till en andra förhandling.

Annons
Läs också Unika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backa Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Hyresgäst laddade batteri till elcykel i lägenhet – anklagas för brandskador på 250 000 kronor Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.