Annons

Hyresgäst i Eslöv anklagas för dödshot – får bo kvar

Eslöv Klagomålen på hyresgästen rör allt från dödshot till missbruk av fastighetens tvättstuga. Hyresnämnden beslutar att hyresgästen, som nekar till de flesta anklagelserna, får bo kvar.
foto på nycklar i dörr
Foto: Pixabay
Vad gäller de hot som hyresgästen ska ha uttalat lyckas värden inte styrka dessa i hyresnämnden. Nämnden avslår värdens ansökan om att få avsluta hyreskontraktet och hyresgästen i Eslöv får behålla sina nycklar.

I somras skrev Hem & Hyra om en hyresgäst i Eslöv som enligt värden både hade uttalat dödshot och slagit sönder trädgårdsfigurer. När parterna möttes i hyresnämnden nekade hyresgästen till merparten av anklagelserna.

Värden har bland annat anklagat hyresgästen för att ha orsakat skador på fastigheten, dödshotat hyresvärden samt hotat en granne. Värden har även uppgett att mannen tvättar onormalt mycket och på sådana tider att det stör grannarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt nämnden, som beslutar att hyresgästen får bo kvar, är många av anklagelserna mot hyresgästen allt för oprecisa och dessutom ligger en stor del av dem för långt tillbaks i tiden.

Annons

Hyresnämnden konstaterar även att hyresgästen fick en varning av värden först i november 2017. Detta trots att värden hävdar att mannen redan 2015 och 2016 bland annat gjorde sönder låset på ytterdörren samt dödshotade hyresvärden.

Hyresgästen menar att han endast har tvättat när det har funnits lediga tider och då på klockslag som det är ok att tvätta på. Eftersom värden inte lyckas styrka att tvättandet har orsakat störningar i fastigheten kan inte heller detta beteende ligga till grund för en uppsägning enligt hyresnämnden. Hyresnämnden tillägger även att det inte kan anses som en störning att tvätta när det finns en ledig tid, även om det förekommer ofta.

Annons
Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.
Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.