Annons

Värden vägrar byta skadade tapeter

Eslöv Hyresvärden anser att det räcker att laga de trasiga tapeterna. Hyresgästen i Eslöv är av en annan åsikt. Nu tar hyresnämnden ställning.
Foto: Hyresnämnden
Enligt hyresvärden har tapetsläppet vid värmeelementet uppstått på grund av att hyresgästen har hängt upp våta plagg på elementet.

Tapeterna i hallen är trasiga och har lossnat från väggen på flera ställen. Men enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö anser inte värden att tapeten är i så dåligt skick att det krävs någon ny.

Istället för omtapetsering valde värden att laga tapetsläppen. Hyresgästen, som företräds av Hyresgästföreningen, anser inte att lagningarna har blivit bra. Dessutom konstaterar hyresgästen att det inte har gått att avhjälpa de ställen där tapeten är trasig i skarvarna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom hyresvärden inte är villig att göra någon avvikelse från sin underhållsplan har hyresgästen tillsammans med Hyresgästföreningen ansökt om ett åtgärdsföreläggande mot värden.

Nu ska hyresnämnden ta ställning till om värdens punktinsatser räcker eller om hyresgästen har rätt till omtapetsering.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.