Annons

Värden vägrar byta skadade tapeter

Eslöv Hyresvärden anser att det räcker att laga de trasiga tapeterna. Hyresgästen i Eslöv är av en annan åsikt. Nu tar hyresnämnden ställning.
Foto: Hyresnämnden
Enligt hyresvärden har tapetsläppet vid värmeelementet uppstått på grund av att hyresgästen har hängt upp våta plagg på elementet.

Tapeterna i hallen är trasiga och har lossnat från väggen på flera ställen. Men enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö anser inte värden att tapeten är i så dåligt skick att det krävs någon ny.

Istället för omtapetsering valde värden att laga tapetsläppen. Hyresgästen, som företräds av Hyresgästföreningen, anser inte att lagningarna har blivit bra. Dessutom konstaterar hyresgästen att det inte har gått att avhjälpa de ställen där tapeten är trasig i skarvarna.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Eftersom hyresvärden inte är villig att göra någon avvikelse från sin underhållsplan har hyresgästen tillsammans med Hyresgästföreningen ansökt om ett åtgärdsföreläggande mot värden.

Nu ska hyresnämnden ta ställning till om värdens punktinsatser räcker eller om hyresgästen har rätt till omtapetsering.

Annons
Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.