Annons

Hyresgäst får bo kvar trots brott

Hudiksvall ​Tingsrätten i Hudiksvall ger en hyresgäst rätt att bo kvar i sin lägenhet trots att hon enligt värden Hudiksvallsbostäder uppträtt störande, förstört i lägenheten och slagit en av bostadsföretagets anställda.

​Hudiksvallsbostäder hävdar att kvinnan under narkotikapåverkan har stört sina grannar, örfilat en vaktmästare och slängt tvätt omkring sig i tvättstugan. Hon ska dessutom ha gjort skador på frys, toalettstol och rör under diskbänken i sin lägenhet.

Annons
Kvinnan menar att hon varit förvirrad på grund av en ny medicin och inte slagit vaktmästaren med flit eller gjort någon skada i sin lägenhet.
Tingsrätten menar att Hudiksvallsbostäder inte kan styrka att kvinnan hotat andra och konstaterar att trots att det är brottsligt att örfila någon så är det inte skäl för uppsägning. Hudiksvallsbostäder döms att betala rättegångskostnaderna på nära 20 000 kronor.
Kvinnan får alltså bo kvar i lägenheten men ska betala 600 kronor för de skador hon gjort på frysen och rören i köket. Att hon förstört i badrummet är inte bevisat menar tingsrätten
Hem & Hyra har inte kunnat nå Hudiksvallsbostäders vd Nils-Erik Blomdahl för en kommentar.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen" Grannen misstänks ha satt fyr på lägenhetsdörren - "panikångest deluxe" Svanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan” Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Lämnade brinnande hus med fem tändare i fickan – frias från mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.