HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst får bo kvar trots polistillslag och balkongklättring

Malmö Högljudda fester, polistillslag, balkongklättring och olovlig uthyrning. MKB uppgavs ha många skäl till att vräka hyresgästen.
Klagomålen riktade mot hyresgästen var många, likväl avslår hyresnämnden en ansökan om att säga upp hyresavtalet
Foto: Fredrik Rubin
Klagomålen riktade mot hyresgästen är många, likväl avslår hyresnämnden en ansökan om att säga upp hyresavtalet (fastigheten på bilden har ingen koppling till ärenden).

hI en ansökan till hyresnämnden i Malmö menar MKB att det finns flera skäl till att säga upp ett hyreskontrakt omedelbart. Detta sedan hyresgästen utsatt sina grannar för störningar i en omfattning som inte kan accepteras. Bland störningarna noteras höga ljud, bråk och fester. Vid två tillfällen ska polis gjort tillslag i lägenheten liksom åtminstone tre män försökt klättra in i lägenheten via dess balkong. MKB hävdar även att hyresgästen vid upprepade tillfällen hyrt ut bostaden olovligen liksom hyresgästen inte har sitt permanenta boende på adressen. Bostadsbolaget åberopar bevis i form av iakttagelser gjorda av såväl grannar liksom trygghetsjour, som vid ett flertal tillfällen ryckt ut till platsen. Vid dessa utryckningar har fester pågått liksom ett flertal olika personer öppnat dörren med olika förklaringar till varför de befinner sig på platsen. Trots uppmaningar att sänka volymen har så inte skett, detta enligt trygghetsjourens rapporter.

Hyresgästen hävdar å sin sida att denne inte stört sina grannar på ett sådant sätt att vräkning skulle vara befogat. De incidenter som skett på adressen, vilka hyresgästen inte förnekar, har skett sedan hyresgästen varit godtrogen. Denne menar att lägenheten lånats ut till en vän som skulle ha födelsedagsfest liksom hyresgästen låtit släktingar tillfälligt sova i lägenheten då han själv befunnit sig utomlands för att medverka i en pågående rättsprocess. Även polistillslagen bekräftas av hyresgästen, dessa ska emellertid inte ha haft något med hyresgästen själv att göra. Istället var tillslagen riktade mot en bekant som felaktigt påstått sig bo på adressen. Denna version bekräftas av polisen. Av hyresnämndens dokument framgår det även att flera grannar i fastigheten vittnat till hyresgästens fördel. Denna beskrivs som trevlig liksom grannarna säger att de själva aldrig märkt av några störningar.

Annons
Läs ocksåRiskerar att vräkas efter påkörd stenmur och krossat fönsterBråk och stök riskerar att leda till att hyresgästen vräks.

I sitt beslut slår hyresnämnden fast att det är hyresvärden som har bevisbördan för sina påståenden. MKB anses i det här fallet inte kunna bevisa, bortom rimligt tvivel, att störningar av allvarlig art skett. Åtminstone inte störningar som beror på hyresgästen. Bostadsbolaget kan inte heller bevisa att hyresgästen i själva verket har sin permanenta bostad på annan plats. Därför avslås ansökan och hyresgästen får bo kvar. Hyresnämnden väljer likväl att tillägga att hyresgästen rimligen kommer att inse att denne har hyresvärdens ögon på sig i fortsättningen.

Annons
Läs också Anonyma tipsare slog larm - Skånepolis döms för lägenhetsfusk Hotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten Alla hyresgäster anklagades för oväsen: ”Störningar från din lägenhet” Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.