HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst får grannar att flytta – nu får han lämna själv

Hylte Mannen vanvårdar lägenheten och får grannar att flytta, enligt värden. Hyresnämnden ställer sig på hyresvärdens sida och mannen måste lämna tillbaka nycklarna.
Foto: Hyresnämnden/Pixabay

Det är framför allt tre saker som Hyresnämnden i Göteborg tar upp som grund till värdens rätt att säga upp mannen som bor i Hylte kommun:
1. Han har under flera års tid varit sen med att betala hyran.
2. Lägenheten har vanvårdats. En besiktning visade omfattande skador på bland annat golv, lister, fönsterkarmar, köksbänkar- och luckor. Värden uppskattar skadorna till 100 000 kronor.
3. Vid ett tillfälle struntade mannen i att anmäla en vattenskada som upptäcktes när det började droppa vatten från taket i lägenheten under. Mannen ska ha vällt ut en hink med vatten.

Mannen dök inte upp till förhandlingen i Hyresnämnden i Göteborg. Han har heller inte yttrat sig i ärenden. Under sammanträdet framkom också att han skrämmer sina grannar till den grad att ingen vågar vittna och fyra har sett sig tvingade att flytta. Mannen har fått rättelseanmaningar om de sena hyrorna.

Läs ocksåSkador uppskattas till 100 000 – hyresgästen riskerar åka ut

Hyresnämnden ”ålägger” mannen att flytta senast vid årsskiftet och ger värden rätt att avhysa honom om han inte gör så.

Läs också Blåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott Sommarjobbet blev en fullträff Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran Flyttade till Tyskland – hyrde ut svart och tog ockerhyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.