HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skador uppskattas till 100 000 – hyresgästen riskerar åka ut

Hylte Grannar som inte vågar går ut och erbjuds köpa stöldgods. Dessutom skador i lägenheten som beräknas kosta 100 000 kronor att reparera. Nu vill hyresvärden i Hylte att mannen flyttar ut.
Foto: Hyresnämnden
Bilder från besiktningen. Förstörda golv och köksluckor.

Den privata hyresvärden i Hylte kommun har sagt upp hyresgästen och vill att hyresnämnden i Göteborg ”fastställer” uppsägning och ”ålägger hyresgästen att flytta”.

Värden vittnar i hyresnämndens handlingar om en hotfull hyresgäst som sätter skräck i grannarna. Mannen ska ha försökt sälja stöldgods, misstänks sälja narkotika och dra till sig hotfulla gäster. Vid ett tillfälle satt det en man utanför huset med en hammare och väntade på att få ”ge honom stryk”. Det har varit slagsmål i lägenheten och kastats sten mot fönstren. Hyresgästen ska också ha hotat hyresvärden med att det ”ska stå er dyrt”.

Läs ocksåHyresgästers slarv orsakar skador för miljoner i Halland

I våras gjordes en kontrollbesiktning av lägenheten. Den konstaterade bland annat smuts, utspritt djurfoder, nikotinskador, en vanskött spis och mycket slitna golv och väggar. Kostnaderna för en renovering beräknades till 100 000 kronor. Hyresgästen hade också ett akvarium men saknar hemförsäkring.

Bland annat för att hyresgästen kontinuerligt var sen med att betala hyrorna blev han enligt hyresvärden uppsagd i slutet av förra året. Senare bestämdes dock att han fick bo kvar men framöver enbart skulle ha en månads uppsägningstid. Det villkorades med att störningar skulle upphöra och att en kontrollbesiktning skulle göras med bra resultat.

Mannen har inte yttrat sig.

Läs ocksåVärdarna mobiliserar i coronakrisen - så påverkas hyresgästerna

Fallet tas upp i Hyresnämnden idag måndag.

Läs också Bostadsförmedling: Ta inte med familjen på lägenhetsvisning Nu tar hyresvärden itu med "häxsotet" Sopproblem sattes på sin spets i Hylte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.