Annons

Hyresgäster fick nog av störningar – hängde ut banderoller

Nacka "Skäms hyresvärd." "Borra kl 07 för jävligt." En hyresgäst fick nog av störningar utanför fönstret och hängde upp banderoller på huset. "Det är skämmigt", säger värden som inte tänker polisanmäla händelsen.
Foto: Kenneth Samuelsson
Till slut tröttnade hyresgästen på borrandet utanför fönstret.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyreshuset i Ektorp i Nacka där hyresgästerna är missnöjda med sitt boende. Förutom bristande underhåll av sin hyresvärd har de under en tid störts av ett närliggande byggprojekt.

Förra veckan ökade missnöjet när hyresgästen Gabriel Altieri satte upp två banderoller i sina fönster och hängde ut ett lakan på husväggen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi gjorde det för att vi är trötta på att blivit störda i 1,5 år och för att våran värd till exempel inte byter dåliga fönster. När man ringer värden säger han bara det här blir fint, han bryr sig inte, säger han och menar att många i huset är missnöjda.

Vad har du fått för reaktioner?

– Inga från värden, men det kom ett anonymt brev där någon skrev att jag kunde bli vräkt om jag inte lägger ner.

Läs ocksåHyresgäster kräver fönsterbyte

Hyresgästen Thomas Boukas har också en banderoll som hängt ute på väggen med texten ”Huset som gud glömde”, men som är borta när Hem & Hyra är på plats.

Annons

– Vi hänger upp den då och då , säger han.

Hyresvärden Roger Pettersson på Storstaden i Norr, vet inte vem som skrivit brevet, men säger att han fått samtal från andra hyresgäster som är förbannade på banderollerna.

Läs ocksåPeter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner

– Det blir som ett sånt där demonstrationshus från 70-talet, säger han.

På en av banderollerna står det ”Vi förtjänar att sova, att borra före klockan 7, för jävligt”. Hur ser du på att de störs?

– De börjar sju på vardagar och det får de göra. Men jag kan hålla med om att bygget har dragit ut på tiden och det visste inte jag heller att det skulle göra, säger han.

Annons

Vad kommer ni att göra åt banderollerna?

– Vi gör inget, det är inget vi vill elda på.

På övriga banderoller står texten: Skäms hyresvärd, hyresänkning istället höjde du och på en annan Var finns underhållsplan för detta hus?

Men Roger Pettersson säger att hyresgästerna har kompenserats genom att inte få någon hyreshöjning på lite över två åren.

Läs också Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.