Annons

Helsingborgare snuvad på cykelförråd – kräver sänkt hyra

Helsingborg När hyresgästen blev erbjuden lägenheten i Helsingborg utlovades ett cykelförråd. På inflyttningsdagen visade det sig att det inte fanns något sådant. Nu kräver hyresgästen sänkt hyra.
cykel
Foto: Pixabay
Hyresvärden beklagar de felaktiga uppgifterna om ett cykelförråd och uppger att de ska se över möjligheterna att förbättra befintlig cykelparkering.

”Att försöka hitta ett cykelförråd att hyra i närheten är svårt och skulle man få tag i något är jag säker på att det skulle kosta flera hundra”, skriver hyresgästen i de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö.

I informationsbroschyren som fanns på förvaltarens hemsida när hyresgästen erbjöds lägenheten stod det att det fanns ett cykelförråd. Men när hyresgästen flyttade in i lägenheten i våras visade det sig att det inte fanns något förråd för cyklarna. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den privata värden Tornet beklagar de felaktiga uppgifterna men meddelar att någon sänkning av hyran inte är aktuell. Enligt hyresvärden ändrades de felaktiga uppgifterna i informationsmaterialet så fort det blev känt att det inte skulle byggas något cykelförråd. Värden påpekar även att det inte står något om cykelförråd i det undertecknade hyreskontraktet.

Annons

Enligt en skärmdump som hyresgästen har lämnat till hyresnämnden i Malmö fanns uppgiften om cykelförråd med i en annons om en ledig lägenhet i fastigheten så sent som i september i år.

Nu ska hyresnämnden i Malmö ta ställning till om ett utlovat cykelförråd kan ligga till grund för en sänkning av hyran.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.