Annons

Hyresgäst hotar och skrämmer sina grannar

Malmö Under en längre tid har en kvinna spridit skräck bland grannskapet. Situationen har blivit ohållbar efter hot, skrik och skadegörelse.
Foto: Fredrik Rubin
En kvinna skrämmer sina grannar i Malmö.

Höga skrik och kraftiga dunsar hördes från kvinnans lägenhet när trygghetsjourens personal kom till platsen. Under en längre tid ska kvinnans beteende ha skrämt grannarna. Kvinnan ska bland annat ha slagit och sparkat på grannarnas dörrar, lagt ett större antal arga lappar i deras brevinkast och hällt ut mjöl och färg utanför deras dörrar. Störningarna har varit så pass allvarliga att två av grannarna valt att flytta ut ur fastigheten.

Kommunala MKB valde att ge trygghetsjouren i uppdrag att prioritera huset. Dels för att lösa situationen och för att samla in bevis. Det dröjde inte länge innan trygghetsjouren kunde slå fast att grannarna talade sanning. Under flera besök hördes panikartade skrik och kraftiga dunsar från kvinnans lägenhet. Trygghetsjouren beskriver i sin händelserapport hur de via en av grannarnas kikhål kan se hur kvinnan går upp för trappan och måttar en kraftig spark mot grannens dörr. Trygghetsjouren kan också konstatera att mjöl och färg kastats mot en dörr. Under ett av besöken hörs en man försöka lugna kvinnan i lägenheten. Samma man berättar för trygghetsjouren att han är bostadslös och bor inneboende hos kvinnan. En situation som han menar är mycket skrämmande då kvinnan beter sig märkligt och vid ett tillfälle gjort utfall mot honom med en kniv.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Då kvinnan konsekvent vägrar att öppna dörren för trygghetsjouren tillkallas polisen som hotar att bryta upp dörren. För polisen berättar kvinna att störningarna i själva verket kommer från grannarnas tv och skrikande barn. MKB menar å sin sida att störningarna är så allvarlig att kvinnans kontrakt ska sägas upp. I sin ansökan till hyresnämnden framgår det att MKB redan låtit kvinnan byta lägenheten från en annan fastighet där kvinnan stört grannarna. Nu är det upp till hyresnämnden att utreda vems skulden är och om kvinnan ska förlora sitt hyreskontrakt.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.