HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst hotar och skrämmer sina grannar

Malmö Under en längre tid har en kvinna spridit skräck bland grannskapet. Situationen har blivit ohållbar efter hot, skrik och skadegörelse.
Foto: Fredrik Rubin
En kvinna skrämmer sina grannar i Malmö.

Höga skrik och kraftiga dunsar hördes från kvinnans lägenhet när trygghetsjourens personal kom till platsen. Under en längre tid ska kvinnans beteende ha skrämt grannarna. Kvinnan ska bland annat ha slagit och sparkat på grannarnas dörrar, lagt ett större antal arga lappar i deras brevinkast och hällt ut mjöl och färg utanför deras dörrar. Störningarna har varit så pass allvarliga att två av grannarna valt att flytta ut ur fastigheten.

Kommunala MKB valde att ge trygghetsjouren i uppdrag att prioritera huset. Dels för att lösa situationen och för att samla in bevis. Det dröjde inte länge innan trygghetsjouren kunde slå fast att grannarna talade sanning. Under flera besök hördes panikartade skrik och kraftiga dunsar från kvinnans lägenhet. Trygghetsjouren beskriver i sin händelserapport hur de via en av grannarnas kikhål kan se hur kvinnan går upp för trappan och måttar en kraftig spark mot grannens dörr. Trygghetsjouren kan också konstatera att mjöl och färg kastats mot en dörr. Under ett av besöken hörs en man försöka lugna kvinnan i lägenheten. Samma man berättar för trygghetsjouren att han är bostadslös och bor inneboende hos kvinnan. En situation som han menar är mycket skrämmande då kvinnan beter sig märkligt och vid ett tillfälle gjort utfall mot honom med en kniv.

Annons
Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten

Då kvinnan konsekvent vägrar att öppna dörren för trygghetsjouren tillkallas polisen som hotar att bryta upp dörren. För polisen berättar kvinna att störningarna i själva verket kommer från grannarnas tv och skrikande barn. MKB menar å sin sida att störningarna är så allvarlig att kvinnans kontrakt ska sägas upp. I sin ansökan till hyresnämnden framgår det att MKB redan låtit kvinnan byta lägenheten från en annan fastighet där kvinnan stört grannarna. Nu är det upp till hyresnämnden att utreda vems skulden är och om kvinnan ska förlora sitt hyreskontrakt.

Annons
Läs också Alla hyresgäster anklagades för oväsen: ”Störningar från din lägenhet” Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Mamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.