Annons

Hyresgäst jagas för utebliven städning och otömt förråd

Malmö Den som flyttar gör bäst i att göra rent och se till att räkningarna är betalda. Annars kan kostnaderna skena iväg även om tiden gått, som för en hyresgäst i Malmö.

Hyresvärden Victoria Park har sökt med ljus och lykta efter den före detta hyregästen men utan att lyckas hitta honom. Han finns varken på sin gamla eller nya adress som också ligger i Malmö. Den nya hyresvärden har inte sett röken av barnfamiljen.

Enligt stämningen i Malmö tingsrätt lämnade hyresgästen trerummaren på Herrgården för drygt ett år sedan efter att ha bott där sedan 2009. Men värdens minne är långt och nu ställer värden krav på pengar via en fordran i tingsrätten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det började med två obetalda månadshyror men sedan drog kostnaderna iväg. Eftersom mannen slarvat bort ett fönsterbräde, gjort hål i en dörr, inte städat bostaden eller tömt förrådet steg kravet till över 24 000 kronor.

Victoria Park vill nu även att den försvunna hyresgästen ska stå för rättegångskostnaderna, även om han inte dyker upp i rätten.

Annons
Läs också Nytt rekordår – så skyddar du dig mot förrådsinbrott: "Ha inte farmors guld där" Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.