HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst med flera boenden sägs upp

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg hyrde två hyresrätter men stod skriven som boende i en villa. När det dessutom upptäcktes att mannen verkade hyra ut sin lägenhet utan lov valde värden att avsluta kontraktet.
Foto: Anna Hultberg
Eftersom hyresgästen står skriven på två hyreskontrakt och dessutom äger en fastighet anser inte värden att mannen har något behov av lägenheten i Helsingborg.

För ett år sedan tecknade den 40-åriga mannen ett hyreskontrakt för en privat värd i Helsingborg. Vid samma tidpunkt undertecknade han ytterligare ett avtal. Den här gången för en fyra i en annan del av staden och för en annan privatvärd. Mannen folkbokförde sig inte på någon av sina lägenheter eftersom han ägde, och sedan nio år tillbaka även stod skriven på, en villa i en närliggande kommun.

När en av de privata värdarna upptäckte att en kvinna stod skriven på den lägenhet som mannen hyrde valde värden att säga upp hyresgästen. Hyresvärden menar att det handlar om olovlig andrahandsuthyrning och påpekar att 40-åringen dessutom inte verkar ha något behov av lägenheten.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Hyresgästen uppger att det inte handlar om någon olovlig uthyrning utan att lägenheten endast står under tillsyn. Eftersom han inte godtar uppsägningen har ärendet blivit ett fall för hyresnämnden.

Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.