HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst med växande hyresskuld riskerar kontrakt

Burlöv Hyresgästen i Arlöv har inte betalat hyra på över ett år. Hyresskulden är uppe i 54 000 kronor och nu har hyresvärden stämt henne i tingsrätten.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Den växande hyresskulden är inte hyresgästens enda konflikt med hyresvärden. Hon har stridit för en bättre boendemiljö i både hyresnämnden och hos kommunens miljöförvaltning, men utan framgång. Enligt hyresgästen har hon haft problem med fukt, mögel och skadedjur i lägenheten i Arlöv under en längre tid. Djuren har angripit både tyg och papper och i hyresnämnden menade hyresgästen att problemen med fukt var så stora att det droppade ner på golvet inne i en garderob, med följd att kläderna blev blöta av fukt.

Hyresgästen menade också, när hon vände sig till hyresnämnden, att det fanns röta i fönsterkarmar, att det rann längs väggarna och att det luktade mögel i lägenheten. Problemen var så allvarliga att hon ansåg att det över huvud taget inte gick att bo i lägenheten. Men hyresvärden höll inte med och hyresnämnden gick på värdens linje. I ett beslut från i somras konstaterar nämnden att det enbart finns spår och skråmor i lägenheten som är att betrakta som normalt slitage i ett hus som är fyrtio år gammalt. Inomhusluften menade hyresnämnden var god. Även miljöförvaltningen konstaterar efter sin utredning att det inte finns någon ”olägenhet för människors hälsa” i lägenheten.

Annons
Läs ocksåEvas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"Eva Bergqvist upplevde en mardrömsliknande tid som hyresgäst med andrahandskontrakt.

Nu visar det sig att hyresgästen inte har betalat hyra på över ett år utom några enstaka mindre inbetalningar. Skulden har vuxit till 54 000 kronor och värden, kommunala Burlövsbostäder, har fått nog. De vill att hon ska flytta och har därför stämt hyresgästen i tingsrätten.

Hyresgästen bestrider stämningen med hänvisning till de många bristerna i lägenheten. På grund av dem borde hon i stället få en hyresreduktion, menar hon.

Annons
Läs också Fick inte vräka 59-årig kvinna – köpte ut henne för 700 000: "Kan bli olustigt" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.