Annons

Hyresgäst misstänks ha kastat ut stora delar av inredningen

Malmö Hyresnämnden i Malmö ska inom kort avgöra huruvida en hyresgäst ska se sitt hyreskontrakt upphöra. Detta sedan samma hyresgäst påstås ha slängt ut sin spis, badkar och köksluckor.
Stora delar av den fasta inredningen saknas, bland annat ett badkar, en spis och flera köksluckor.

MKB Fastighets AB har i en ansökan till hyresnämnden i Malmö begärt att en hyresgäst hyreskontrakt ska upphöra att gälla. MKB menar att uppsägningen av kontraktet bör ske mot bakgrund av att hyresgästen slängt ut stora delar av den fasta inredning. Såväl spis som badkar, köksluckor, vattenlås och blandare ska vara bland den inredning som olovligen har slängts ut.

Misstanken om att hyresgästen kastat ut stora delar av den fasta inredningen uppges ha kommit från fastighetens husvärd.  Denna misstanke förstärktes i kontakt med ett externt företag med anledning av installation av en vattenmätare i lägenheten. Det externa företagets företrädare vittnar om hur diskbänk hängt löst och hur badkar och inventarier saknades. Arbetet med att installera vattenmätaren avbröts emellertid med anledning av hyresgästens beteende, denna ansåg att vattenmätare var onödig då hyresgästen inte använde något vatten.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Av inkomna dokument beskrivs lägenheten som prydligt och fint inredd samtidigt som det noteras att delar av lägenhetens fasta inventarier är borttagna. Enligt samma dokument, i vilket fotografier från lägenheten bifogats, uppges hyresgästen ha berättat att inredningen slängts med anledning av den upplevts som smutsig och förstörd av en tidigare hyresgäst. Inredning och golv ska även ha haft spår av katturin, detta enligt hyresgästen som menar att detta orsakar såväl fysiska som psykiska men. Huruvida hyresgästen kommer att se sitt hyreskontrakt upphöra återstår för hyresnämnden att fatta beslut kring. Klart är emellertid att MKB erbjudit hyresgästen kontakt med socialtjänst liksom bolaget har för avsikt att genomföra en orosanmälan.

Annons
Läs också Fastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.