HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst misstänks ha kastat ut stora delar av inredningen

Malmö Hyresnämnden i Malmö ska inom kort avgöra huruvida en hyresgäst ska se sitt hyreskontrakt upphöra. Detta sedan samma hyresgäst påstås ha slängt ut sin spis, badkar och köksluckor.
Stora delar av den fasta inredningen saknas, bland annat ett badkar, en spis och flera köksluckor.

MKB Fastighets AB har i en ansökan till hyresnämnden i Malmö begärt att en hyresgäst hyreskontrakt ska upphöra att gälla. MKB menar att uppsägningen av kontraktet bör ske mot bakgrund av att hyresgästen slängt ut stora delar av den fasta inredning. Såväl spis som badkar, köksluckor, vattenlås och blandare ska vara bland den inredning som olovligen har slängts ut.

Misstanken om att hyresgästen kastat ut stora delar av den fasta inredningen uppges ha kommit från fastighetens husvärd.  Denna misstanke förstärktes i kontakt med ett externt företag med anledning av installation av en vattenmätare i lägenheten. Det externa företagets företrädare vittnar om hur diskbänk hängt löst och hur badkar och inventarier saknades. Arbetet med att installera vattenmätaren avbröts emellertid med anledning av hyresgästens beteende, denna ansåg att vattenmätare var onödig då hyresgästen inte använde något vatten.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Av inkomna dokument beskrivs lägenheten som prydligt och fint inredd samtidigt som det noteras att delar av lägenhetens fasta inventarier är borttagna. Enligt samma dokument, i vilket fotografier från lägenheten bifogats, uppges hyresgästen ha berättat att inredningen slängts med anledning av den upplevts som smutsig och förstörd av en tidigare hyresgäst. Inredning och golv ska även ha haft spår av katturin, detta enligt hyresgästen som menar att detta orsakar såväl fysiska som psykiska men. Huruvida hyresgästen kommer att se sitt hyreskontrakt upphöra återstår för hyresnämnden att fatta beslut kring. Klart är emellertid att MKB erbjudit hyresgästen kontakt med socialtjänst liksom bolaget har för avsikt att genomföra en orosanmälan.

Läs också Manhal fick hjälp med filmdrömmen Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" När prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihop

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.