Annons

Hyresgäst nekas totalrenovering av badrum

Limhamn Kvinnan som hyr av MKB i Limhamn är missnöjd med sitt badrum. Men hyresnämnden säger nej till en totalrenovering, och ger det kommunala bostadsbolaget rätt.
Hyresnämnden väljer att avslå ansökan om ett åtgärdsföreläggande, med motiveringen att det inte finns något hinder i nyttjanderätten för hyresgästen.

Hyresgästen är missnöjd med de åtgärder som MKB har gjort, och har begärt att hyresnämndens ska besluta om ett åtgärdsföreläggande som innebär att badrummet ska helrenoveras.

Enligt hyresgästen har MKB visserligen åtgärdat vissa brister, som att sätta in en ny dörr och måla över fläckar i taket. Men eftersom en plastmatta fortfarande är trasig och fläckarna har kommit tillbaka tycker hon inte att åtgärderna varit tillräckliga.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden väljer dock att avslå ansökan om ett åtgärdsföreläggande, med motiveringen att det inte finns något hinder i nyttjanderätten för hyresgästen. MKB har redan åtagit sig att laga den trasiga golvmattan, och när ventilationen kontrollerades förra året fanns inget att anmärka på.

Annons
Fakta: Detta gäller
  • Om din hyresvärd missköter sig kan du vända dig till hyresnämnden som kan besluta om åtgärdsföreläggande.
  • Hyresnämndens åtgärdsföreläggande kan förenas med en vitessanktion. Det innebär att om till exempel en reparation inte utförs inom förelagd tid kan värden får betala vite till staten.
Läs också En husockupant 10 år senare - så gick det för Trulsa Barnskelett slängdes när hyreslägenheter blev bostadsrätter Hundratals hyresgäster på Linero får hyresrabatt under sju år Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.