Annons

Hyresgäst överklagar hyreshöjning

Helsingborg Den första januari i år höjdes hans hyra med 1,7 procent. Nu överklagar hyresgästen höjningen i hyresnämnden.

Missnöjet är stort hos hyresgästen som överklagat hyreshöjningen hos den pri-vata värden i Helsingborg. Han anser att den privata värden, som har förhandlingsordning med Hyresgästföreningen, inte lever upp till de avtal som ingåtts med Hyresgästföreningen. I skrivelsen till hyresnämnden står det att underhållet är eftersatt och att hyreshöjningen därför inte är motioverad. Hyresgästen har bifogat 50 namnunderskrifter från andra hyresgäster som framför klagomål om eftersatt underhåll, dålig service och uteblivna reparationer. Hyresnämnden ska sammankalla till ett möte mellan parterna. Datumet är ännu inte fastställt.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.