Annons

Hyresgäst överklagar hyreshöjning

Helsingborg Den första januari i år höjdes hans hyra med 1,7 procent. Nu överklagar hyresgästen höjningen i hyresnämnden.

Missnöjet är stort hos hyresgästen som överklagat hyreshöjningen hos den pri-vata värden i Helsingborg. Han anser att den privata värden, som har förhandlingsordning med Hyresgästföreningen, inte lever upp till de avtal som ingåtts med Hyresgästföreningen. I skrivelsen till hyresnämnden står det att underhållet är eftersatt och att hyreshöjningen därför inte är motioverad. Hyresgästen har bifogat 50 namnunderskrifter från andra hyresgäster som framför klagomål om eftersatt underhåll, dålig service och uteblivna reparationer. Hyresnämnden ska sammankalla till ett möte mellan parterna. Datumet är ännu inte fastställt.

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.