Annons

Hyresgäst riskerar att kastas ut efter dödsfall – bodde på annan adress

Burlöv Mannen fick kontrakt för en lägenhet i Burlöv. Men först tre år senare flyttade han in. För sent, menar hyresvärden som vill kasta ut honom.

När kvinnan som bodde i tvårummaren dog upptäckte Burlövshem att mannen som stod kvar på kontraktet, en anhörig, inte alls bodde där. Han hade fått tillgång till bostaden i oktober 2013 men enligt värden flyttade han aldrig in utan bodde på en annan adress.

I maj i år gick bostadsbolaget vidare till hyresnämnden och ville få uppbackning med en uppsägning. Eftersom mannen inte bodde kvar hade han ingen användning av bostaden, så gick resonemanget. Värden hade då dessutom undersökt hyresgästens ekonomi och menade att hans inkomst inte längre levde upp till kraven.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Mannen bestrider uppsägningen av lägenheten och menar att han visst har behov av den. Han berättade i ett brev att han numera bor där med sina barn och att han vill ha kvar bostaden. I veckan möttes parterna för en förhandling i hyresnämnden.

Annons
Läs också Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.