Annons

Värd stämmer slarvig hyresgäst på 142 000 kronor

Malmö En falsk mexitegelvägg, amatörmässig renovering och nedrivna badrumsskåp. När hyresgästen i centrala Malmö flyttade ut lämnade han efter sig en ostädad och förstörd lägenhet. Det menar hyresvärden som nu stämmer hyresgästen på 142 000 kronor.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Hyresgästen deltog inte själv på besiktningen av lägenheten när han hade flyttat ut, men enligt besiktningsprotokollet är listan över brister i den förstörda lägenheten lång. Det handlar om allt från brister i städning och nedriven inredning till kvarlämnade cyklar och amatörmässig renovering.

Enligt protokollet är stora delar av lägenheten renoverad, utan tillstånd av hyresvärden, på ett sätt som är ”skrämmande dåligt amatörmässigt arbete”. Hyresgästen har bland annat satt upp en falsk mexitegelvägg, slipat delar av parkettgolvet så att det blivit ojämnt och gjort en fondvägg av tidningspapper. Hyresvärden har hittat ett hundratal skruv- och spikhål i lägenheten och golvet är förstört på olika ställen efter att hyresgästen lämnat sopor efter sig. All inredning är ”exceptionellt smutsig” och i badrummet har hyresgästen rivit ned både badrumsskåp, dörrhandtag och toaletthållare, menar hyresvärden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Slarvet kan stå hyresgästen dyrt. Eftersom han inte betalat för varken städning, den renovering som hyresvärden tvingats att göra efter att hyresgästen flyttat ut eller en utebliven månadshyra har nu hyresvärden vänt sig till tingsrätten med en stämningsansökan på sammanlagt 142 000 kronor.

Annons
Läs också Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.