HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst sjukskriven efter att ha snubblat på altanplattor

Landskrona Plattor på altanen sticker upp från marken så att hyresgästen snubblat på dem. Enligt hyresgästen har hon informerat värden om problemet men utan något resultat. Nu har ärendet lämnats in till hyresnämnden i Malmö.
Foto: Privat

Enligt Hyresgästföreningen som företräder hyresgästen är det naturen som tros ligga bakom plattornas förflyttningar. Orsakerna ska vara kraftiga regn och att plattorna ligger mot en slänt. Det ska ha resulterat i att jorden under plattorna har rört på sig och förflyttat plattorna. Detta ska ha skapat stora mellanrum mellan plattorna och nivåskillnaden utgör en risk för att snubbla. Hyresgästen bekräftar att hon redan har snubblat vilket lett till sjukskrivning.

Enligt skrivelsen till hyresnämnden har hyresgästen kontaktat sin värd och informerat om plattorna men värden har inte gjort några åtgärder. Hyresgästföreningen hoppas på en lösning och ger värden en månad att åtgärda problemet från dagen för hyresnämndens beslut.

Läs ocksåKameror fick slut på bilbränderna i bostadsområdet

Nu inväntar hyresnämnden uppgifter från hyresvärden. Inget sammanträdesdatum har ännu fastställt.

Läs också Hyresgäster försöker rädda hotad skog Grafittikungen Elmo prydde prinsens palats Susanna har fuktskador i taket - bor "otroligt bra" enligt värden De jobbar för höjd trivsel och sänkt hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.