HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst tog sig vatten över huvudet – vräks efter egen badrumsrenovering

Värmland En hyresgäst i Värmland tvingas flytta efter att han försökt sig på lite eget renoveringsarbete i badrummet. Renoveringen gick på pumpen och ledde tillsammans med onormalt duschande till att vatten rann ner och ut ur grannens köksfläkt i lägenheten under.
Foto: Hyresnämnden
Vatten rann ner under tröskeln och ner i lägenheten under. Där fylldes skåp och vatten rann ut ur köksfläkten.

Det var under sommaren 2020 som hyresvärden sa upp hyresgästen, en man i 60-årsåldern. Då hade så mycket vatten runnit ner vid tröskeln i mannens badrum att det fyllde flera köksskåp och forsade ut ur köksfläkten i lägenheten nedanför.

Enligt mannen bär han inte ansvar för det inträffade. Han upptäckte en fuktskada i badrummet för några år sedan och den dåvarande hyresvärden bad honom köpa lite klinkers och limma fast provisoriskt. Mannen gjorde som han blivit tillsagd.

Läs ocksåBlev av med hyresrätt efter att ha avslöjats som scoutledare

Saneringsföretaget anser det osannolikt att mannens tidigare hyresvärden bett honom att renovera provisoriskt, eftersom allt annat i fastigheten är fackmannamässigt utfört.

Fuktmätningar visade att det fanns fukt- och vattenskador i kök och badrum.

Och i saneringsfirmans besiktningsprotokoll framgår det att det inte enbart är hyresgästens amatörarbete som lett till de omfattande vattenskadorna.

De skriver att det finns ett ordentligt fall mot golvbrunnen, vilket betyder att vatten egentligen inte ska rinna mot dörren och ner till grannen – såvida man inte duschar länge med duschstrålarna riktade mot dörren eller täcker för golvbrunnen och vattennivån höjs i badrummet.

Läs ocksåMisshandlade tidningsbudet – nu åker fyrabarnspappan ut

Skadorna är så omfattande att hela badrummet måste rivas och göras om.

Dessutom finns fukt och mögelskador under köksgolvet som man tror uppstått efter att mannen lagt våta tvättkläder på golvet.

I hyresnämnden kom parterna överens om att mannen ska flytta, men att han får till januari 2022 på sig att hitta en ny lägenhet.

Läs ocksåMisstänkte olovlig piercing – kvinnan får behålla lägenheten efter värdens missar
Läs också Värden ändrade sig – Majvor får mata sina taggiga vänner igen Karin får lida för hyresnämndens kötider: "Fruktansvärd hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.