HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst i Växjö gav sig på sina grannar

Växjö Det gick hett till i Växjö centrum ett oktoberdygn i fjol. En man hotade och slog en granne, krossade fönsterrutor, gjorde inbrott och kastade ut TV-apparater. Nu riskerar han att bli av med sitt hyreskontrakt.
Foto: Jakob Kindesjö
Störningsjour och polis fick tillkallas när en hyresgäst i Växjö centrum gav sig på sina grannar och kastade ut TV-apparater från fjärde våningen ned på en av stadens mest centrala gator.

Det hela utspelade sig i Växjös stadskärna natten till söndagen den 13 oktober förra året och även dagtid samma datum.

Hyresgästen, som hade flyttat in i sin etta med kokvrå första september samma år, fick något av ett frispel. Under ett och samma dygn hann han hota och slå en granne, slå sönder fönsterrutor till tre lägenheter och bryta sig in hos två grannar. Från fjärde våningen kastade han ut både dator och TV-apparater ned på ett av Växjös mest centrala stråk, enligt hyresvärdens redogörelser. Det är en gata där det finns restauranger och butiker och där människor rör sig såväl dagtid som sen kvällstid.

Läs också"Obehaglig" granne får bo kvar

Under natten slog 27-åringen sönder fönsterrutor hos tre av sina grannar, detta möjliggjordes genom att han klättrade upp på taket. Sedan bröt han sig in hos två av dem. Från den ena kastade han ut en TV-apparat. Vid båda inbrotten stal han även grannarnas bilnycklar. Polis och störningsjour kallades till platsen och fönstren täcktes med skyddsplast.

När det sedan blev dag träffade en av de berörda grannarna den aggressive hyresgästen. Då hotade hyresgästen sin granne genom att säga ”du ska dö” och ”du ska få cancer”. Därefter slog hyresgästen till sin granne i bakhuvudet. Samma dag bröt sig hyresgästen åter igen in i den hotade grannens lägenhet genom att sparka sönder fönstrets skyddsplast. Även den här gången kastade han ut en TV och även en dator genom fönstret.

Händelserna är polisanmälda. Hyresvärden, som genast sade upp hyresgästens hyreskontrakt, har vänt sig till hyresnämnden för att få beslut om att hyresavtalet ska upphöra. Till hyresnämnden har hyresgästen inte lämnat in något yttrande på hyresvärdens ansökan.

Läs ocksåBlev uppsagd – försökte bränna ner socialkontoret

Hyresnämnden tar upp ärendet för prövning nästa vecka.

Läs också Bröderna blev av med hyresrätten efter fylla och hot Drogpåverkad hyresgäst får bo kvar Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.