Annons

Hyresgästaktivist bakom misskött fastighet

Nyheter ​Peter Hennig valdes in i Hyresgästföreningens styrelse i Västerås i juni. I juli blev han avstängd eftersom han företräder en hyresvärd som missköter sitt hus.

​– Det finns ingen annan orsak till det här än att jag har varit obekväm och sagt vad jag tycker, säger Peter Henning. Sedan har de använt bekvämlighetsparagrafer för att bli av med mig.

Men Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman anser att det visst finns skäl till avstängning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi hade ett extra förbundsstyrelsemöte om det här och det är väl självklart att om ska man vara förtroendevald, så handlar det om tillit och om att man står på hyresgästernas sida.

Peter Hennig säger att han bara är juridiskt ombud för Agro Mark & Fastigheter.

Annons

– I övrigt har jag inget med företaget att göra.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Agro Mark & Fastigheter tog över de elva lägenheterna i Kristineberg i höstas. Men bolaget och den tidigare hyresvärden hamnade i en ekonomisk tvist. Räkningarna betalades inte, vilket gjorde att Skelleftekraft stängde av elen i maj i år. Därefter stängdes också vattnet av.

Den 20 juli beslutade därför Hyresnämnden i Umeå att lägenheterna skulle tvångsförvaltas. Som tillfällig tvångsförvaltare utsågs kommunägda Lycksele industrihus, det beslutet är dock överklagat.

Annons

– Vi vet inte vad som kommer att hända, säger hyresgästen Runar Wahlström. Nu är dessutom oljetankarna nästan tomma och snart blir det kallt.

Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.