HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster får besöka hemmen efter storbrand i Husby

Husby Hyresgästerna som bor på första våningsplanet släpptes i dag in i det hus som skadades kraftigt i en brand i Husby i fredags.
Foto: Roger Rosenlund
Elisabeth Triantafilloy är en av hyresgästerna som drabbats av storbranden i Husby.

Hela området är fortfarande avspärrat och polis bevakar ingångarna till den fastighet på Oslogatan som brandskades svårt innan helgen. Hela den del av huset som byggts på själva fastigheten är totalt utbrunnen och resten av lägenheterna är så skadade att det kommer ta månader innan de är beboeliga igen.

Elisabeth Triantafilloy är en av de första som kommer för att hämta saker i sin lägenhet. Hon och en granne får identifiera sig till personal från Svenska Bostäder innan de släpps in för att hämta ägodelar under max en timme.

Läs ocksåHyresgäst laddade batteri till elcykel i lägenhet – anklagas för brandskador på 250 000 kronorBatteriet till en elcykel lådcykel började brinna under laddning

– Det är andra gången det brinner här, säger hon och berättar att många fick söka akut hjälp hos släkt och bekanta i helgen. Själv har hon fått bo på hotell genom sin hemförsäkring.

Annons

Svenska Bostäder berättar att de nu fått kontakt med samtliga som bor i fastigheten och att övriga personer som bor på våningsplanen över får tillgång till sina lägenheter i morgon torsdag.

Orsaken till branden är ännu inte klarlagd. Polisens tekniker planerar börja sin utredning i morgon.

Annons
Läs ocksåMatlagningen fick katastrofala följder – hyresgäst krävs på två och en halv miljon kronor
Läs också Grillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktet "Våga tänka tanken att det kan hända" - Jan förlorade allt i branden Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.