Annons

Hyresgäster får besöka hemmen efter storbrand i Husby

Husby Hyresgästerna som bor på första våningsplanet släpptes i dag in i det hus som skadades kraftigt i en brand i Husby i fredags.
Foto: Roger Rosenlund
Elisabeth Triantafilloy är en av hyresgästerna som drabbats av storbranden i Husby.

Hela området är fortfarande avspärrat och polis bevakar ingångarna till den fastighet på Oslogatan som brandskades svårt innan helgen. Hela den del av huset som byggts på själva fastigheten är totalt utbrunnen och resten av lägenheterna är så skadade att det kommer ta månader innan de är beboeliga igen.

Elisabeth Triantafilloy är en av de första som kommer för att hämta saker i sin lägenhet. Hon och en granne får identifiera sig till personal från Svenska Bostäder innan de släpps in för att hämta ägodelar under max en timme.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är andra gången det brinner här, säger hon och berättar att många fick söka akut hjälp hos släkt och bekanta i helgen. Själv har hon fått bo på hotell genom sin hemförsäkring.

Annons

Svenska Bostäder berättar att de nu fått kontakt med samtliga som bor i fastigheten och att övriga personer som bor på våningsplanen över får tillgång till sina lägenheter i morgon torsdag.

Orsaken till branden är ännu inte klarlagd. Polisens tekniker planerar börja sin utredning i morgon.

Annons
Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Ny överenskommelse – så mycket höjer Svenska Bostäder hyran för 28 000 lägenheter Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.