HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster får tillbaka rabatt

Finspång Hyresgästernas protester fick värden att tänka om. Nu får de boende i radhusen på De Geers väg i Finspång tillbaka hyresrabatten.
Foto: Jakob Kindesjö
Här får hyresgästerna tillbaka rabatten av värden.

I höstas meddelade kommunägda Vallonbygden att samtliga hyresrabatter skulle försvinna vid årsskiftet. Bland annat elnätsrabatten som hyresgästerna haft på De Geers väg i Finspång.

När radhusen byggdes 2012 fick de en elnätsavgift som låg högre på grund av att bostäderna klassades som villor i stället för flerfamiljshus. Hyresvärden gav därför de boende ett avdrag på hyran med 159 kronor i månaden som kompensation.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden

När den togs bort reagerade flera av hyresgästerna och kontaktade Hyresgästföreningen, som i sin tur inledde en förhandling med hyresvärden. Resultatet blev att Vallonbygden beslutade att återinföra elnätsrabatten.

Enligt hyresvärden hade de boende getts ett muntligt löfte om rabatten vid inflyttningen, ett löfte som de avsåg att hålla.

– Det är inga jättestora belopp och vi kände att det här var en rimlig lösning, så då backade vi, säger Jimmy Lundell, marknadschef på Vallonbygden.

Läs ocksåVallonbygden i hyrestoppen

– Det är ett bra exempel på att när en hyresgäst hör av sig så kan vi lösa saker och ting, säger Håkan Dahlgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs också En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår Profilens utemiljö rustas upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.