Annons

Hyresgäster i Umeå uppmanas att släcka lyset

Umeå ​AB Bostaden uppmanar sina hyresgäster att släcka lyset under en timme på lördagen. Bostadsbolaget deltar i Världsnaturfondens miljömanifestation Earth Hour som fick varannan svensk att mörklägga sina hem förra året.

​Genom manifestationen vill Världsnaturfonden skicka en signal till världens makthavare att ta klimatfrågorna på allvar. På fondens webb kan man se vilka företag, kommuner och organisationer som tänker delta under manifestationen.

I Norrbotten har åtta kommuner anmält sig, men för Västerbotten är det bara Umeå och Skellefteå kommuner som anmält sig, och bland bostadsbolagen i de två länen har vi bara hittat ett – AB Bostaden i Umeå.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
– Jag vet att det finns en stark vilja hos många att göra något konkret för en hållbarare miljö. Lördagens manifestation är ett bra tillfälle att visa att man bryr sig om vår miljö, säger Ann-Sofi Tapani, vd på AB Bostaden.
 
AB Bostaden deltar för andra året i rad. Förutom att uppmana anställda och hyresgäster att släcka ner under en timme kommer bolaget att mörklägga sitt kontor, Moritzska gården och enheten för fastigheter under hela helgen.
 
Earth Hour hålls på lördag mellan klockan 20.30 och 21.30. Manifestationen startar utanför Nya Zeeland och går sedan tidszon för tidzon för att avslutas på Samoaöarna.
131 länder deltar. I Sverige har 174 kommuner anmält sig. I Norrbotten är följande kommuner med i manifestationen: Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Överkalix, Luleå, Piteå, Haparanda och Boden.

Annons
Läs också Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..." Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel" Tvist med Bostaden avgjord - nu höjs hyran Elitspelare besöker äldre ensamma i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.