Annons

Hyresgäster i Varberg får ny hyresvärd

Varberg ​274 hushåll i Varberg har fått en ny hyresvärd. Den 1 november övertar Derome Förvaltning 22 hyresfastigheter från den nuvarande ägaren Varbergs Stenfastigheter AB.

​Enligt köparen Derome Förvaltning AB är affären ”den största fastighetsaffären på bostadssidan i Varberg i modern tid”.

Köpesumman uppges ligga runt 300 miljoner kronor och de fastigheter som byter ägare ligger i centrala Varberg, bland annat på Torggatan, Västra Vallgatan och Östra Långgatan.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det här är en del i vår tillväxtstrategi, säger Deromes vd Peter Mossbrant.

Annons

– Vi har för avsikt att de kommande fem åren växa kraftigt på bostadssidan, när det gäller hyresrätter, bostadsrätter och villor – inte minst när det gäller lågenergibyggande.

Derome Förvaltning, som ingår i familjeägda Deromegruppen, har som mål att år 2015 ha ytterligare 600 hyresrätter i sitt bestånd. Något som enligt vd Peter Mossbrant kan ske både genom att köpa befintliga hyreshus men också genom att bygga nytt.

Läs ocksåSBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök"Hyresgäster i Ulricehamn är missnöjda med utemiljön.

– Vi skulle gärna se att Deromegruppen får möjlighet att bygga en större andel hyresrätter att förvalta i egen regi, men det beror förstås på möjligheten att få mark tilldelad av kommunerna.

Annons

Varbergs Stenfastigheters personal kommer även fortsättningsvis att sköta förvaltningen av fastigheterna i Varberg, men blir nu i stället anställda hos Derome. 

Derome Förvaltning äger i dag ungefär 1 000 hyreslägenheter i Falkenberg, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Härryda, Kungsbacka. Mark, Mölndal och Varberg och planerar även att bygga hyresrätter i Västra hamnen i Malmö.

Läs också Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Klart med ägarbyte för tvångsförvaltat hus Nya hyror klara i Varberg och Laholm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.