Annons

Hyresgäster trötta på vanskötseln

Västra Götaland ​Fukt, mögel, utan el, värme och tvättstuga. Arkeka Fastigheter AB:s misskötsel av tre fastigheter i Moholm upprör hyresgästerna som med hjälp av Hyresgästföreningen nu hoppas få till en tvångsförvaltning av bolaget.
Carina Lindén visar var vatten runnit in från taket. Hon pekar på väggarna som är svarta av mögel och på den trasiga dörrkarmen till parets lägenhet.
– Det är jobbigt, obehagligt och nervöst att inte veta något om morgondagen, säger hon.
Mattan på golvet intill är trasig av allt vatten. Från kranarna kommer inget varmvatten. Fastighetsägaren har inte betalt elräkningarna. Duscha gör Carina och hennes sambo Thomas Kellberg hos de grannar som betalar för strömmen själva och därför har varmvatten.
Thomas Kellberg öppnar dörren till pannrummet. Där rinner vatten i den rostiga vattenberedaren.
Arkeka Fastigheter AB äger den här och 15 andra lägenheter på Moholms väg i Moholm. Förfallet är stort. Silverfiskar, trasiga spisar, kyl och frys, trasiga trappor, dörren till källaren går inte går att stänga …
Hyresgästerna är överens: så här kan vi inte ha det och kontaktade Hyresgästföreningen. I går var föreningens chefsjurist Lennart Björkman och träffade hyresgästerna, gick runt i området och i lägenheterna.
– Det här är helt oacceptabelt. Visar inte fastighetsägaren en plan för åtgärder kommer vi att ansöka om tvångsförvaltning, säger han.
Lennart Björkman har tagit kontakt med en eventuell förvaltare som var med i går. Hans första spontana intryck var att en upprustning är dyrbar, flera hundratusen kronor.
– Ju längre tiden går, desto värre och dyrare är det att rätta till detta mångåriga missbruk, säger Jimmy Ahlgren.
Hem & Hyra har sökt Arkeka Fastigheter AB utan resultat. Den kontaktperson som hyresgästerna har att vända sig berättar att problemet är pengar.
– Åtta eller nio personer är uppsagda för att de inte betalar hyrorna, säger han.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.