Annons

Hyresgäster tvingas acceptera renovering

Nyheter ​En omfattande renovering i Västerås kommer att höja hyrorna med omkring 900 kronor i månaden. Tre hyresgäster protesterade – men förgäves.
Det lönar sig sällan att protestera när fastighetsägaren vill göra omfattande renoveringar och samtidigt höja hyran. En ny dom i Svea hovrätt ger ytterligare bevis på detta.
Tre av kommunala bostadsbolaget Mimers hyresgäster i Västerås vände sig till hyresnämnden när bostadsbolaget ville göra standardhöjningar i badrum och kök i samband med stambyte.
Hyresgästerna hade inget emot själva stambytet men protesterade mot de flesta av de standardhöjande åtgärder som skulle göras samtidigt, exempelvis byte av spis, köksluckor och toalettstol.
 
Enligt en överenskommelse som Hyresgästföreningen skrivit under blir hyreshöjningen mellan 850 och 950 kronor i månaden beroende på lägenhetens storlek.
De tre hyresgäster som inte godkänt överenskommelsen företräddes ändå av Hyresgästföreningen.
Men både hyresnämnden och hovrätten anser att bostadsbolaget har ett beaktansvärt intresse av att åtgärderna genomförs. De framförhandlade hyreshöjningarna framstår som normala för den typen av åtgärder. Därför tvingas hyresgästerna acceptera standard- och hyreshöjningen.
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Görans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenheten Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.