Annons

Hyresgäster tycker att borgensfonden var mycket bra

Nybro De hyresgäster som vi frågat tycker att det är synd att kommunen lagt ner fonden för borgenspengar. De tycker att det behövs fler satsningar i bostadsområdena.

Theo Åberg, boende i Kungshall, tycker det är synd att borgensfonden inte finns längre.

– De här pengarna lär vi aldrig se röken av, de går väl in för att täcka kommunens underskott. Det är bara att betala och se glad ut, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men han är väldigt positiv till det borgensfonden användes till.

Annons

– Gula grillen är jättebra, helt klart. Det har fått upp sammanhållningen i bostadsområdet. Folk har börjat hälsa på varandra och även när det inte är anordnade aktiviteter där går grillen varm, säger han.

Caroline Täck, också Kungshall, håller med om att Gula grillen har varit ett bra initiativ. Hon tycker det är synd att borgenspengarna inte längre används till åtgärder för hyresboenden.

Annons
Läs ocksåOansvarigt eller det enda rätta? - Eidars lån skapar debattEidars stora låneskuld oroar inte Lennart Derehag, Hyresgästföreningen.

– Det är fortfarande mycket som behöver ses över i området. Till exempel är lekplatserna väldigt dåliga. Antingen får man sänka hyrorna eller förbättra området, tycker hon.

Läs också Nora lättar på borgensavgiften Hallå där Fredrik Marcusson... Nya riktlinjer kan kosta Alingsåshem 60 miljoner Sänkt borgensavgift i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.