HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästerna vann kampen mot Härnösandshus

Härnösand Hyresnämnden har sagt sitt. Det är Hyresgästföreningen som ska förhandla om hyrorna i Härnösand.
En lycklig man går gågatan fram i Härnösand.
 
– Underbart och äntligen. Vi gjorde ett idogt arbete. Vi var ute, pratade, lyssnade på folk och det gav resultat, säger Jan Sundén, Hyresgästföreningen.
 
Hyresnämnden har beslutat att Härnösandshus ska förhandla med Hyresgästföreningen om hyrorna. Tidigare var det upp till hyresgästerna att antingen godta höjningen eller att själva gå till Hyresnämnden.
 
Hyresnämnden skriver i sitt beslut att det under de senaste åren inte funnits någon hyresvärd som haft så många ärenden kring hyreshöjningar i nämnden som Härnösandshus.
 
– Den enkät vi gjorde visade att hyresgästerna är less på att själva behöva förhandla om hyrorna varje gång, säger Sundén.
En kartläggning som Hyresgästföreningen gjort visar även att hyrorna i Härnösand höjts mer än i grannkommunerna.
Härnösandshus AB överklagade först beslutet till Svea hovrätt.
 
– Styrelsen hann inte sätta sig in i Hyresnämndens beslut innan vi var tvunga att överklaga för att inte hamna i tidsnöd, säger Lars Sjödin, fp, styrelseordförande för Härnösandshus AB.
 
På sitt styrelsemöte den 17 december beslutade Härnösandshus att inte gå vidare med sin överklagan. Därmed är det klart att dra igång hyresförhandlingarna mellan parterna. En första sittning har redan ägt rum.

Annons
Läs också Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.