Annons

Hyresgästföreningen DO-anmäld

Värmland En hyresvärd Värmland med utländsk bakgrund har anmält Hyresgästföreningen till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Värden menar att jurister på föreningen i region Mitt - Aros/Gävle svartmålar honom inför hyresgästerna på grund av hans etniska härkomst.

Hyresvärden har fått nog av det som han menar är en långvarig diskriminering av honom på grund av hans etnicitet. Han skriver i sin anmälan att det blir ohållbart för honom att bedriva sin verksamhet när föreningen hela tiden är på honom.

Diskrimineringen består i att han inte får igenom de hyreshöjningar eller hyreshöjande åtgärder som han vill och anser sig behöver göra på sina fastigheter. Dessutom menar han att han genom både hyresgäster och andra kommit till hans kännedom att Hyresgästföreningen i Karlstad hyser agg mot honom och vill få över hans hyresgäster på ”sin sida”.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Jag följer regler och normer och mina hus är i super bra skick. Jag får information från mina hyresgäster och ser tydligt att hyresgästerna får en dålig bild av mig efter att de träffat HGF, det bevisas med alla plötsliga syrliga SMS och mejl från mina hyresgäster efter att de har träffat HGF, skriver hyresvärden i sin anmälan.

Annons

Han skriver också att han varit i kontakt med andra hyresvärdar på orten och att de inte alls har samma upplevelse av Hyresgästföreningen.
– De andra hyresvärdar /…/ säger att de aldrig upplever att hyresgästföreningen behandlar dem på samma sätt som de behandlar mig, skriver han.

DO har lagt ner ärendet med hänvisning till att en hyresvärd och därmed näringsidkare inte skyddas av diskrimineringslagen.

Annons
Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.
Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.