Annons

Hyresgästföreningen DO-anmäld

Värmland En hyresvärd Värmland med utländsk bakgrund har anmält Hyresgästföreningen till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Värden menar att jurister på föreningen i region Mitt - Aros/Gävle svartmålar honom inför hyresgästerna på grund av hans etniska härkomst.

Hyresvärden har fått nog av det som han menar är en långvarig diskriminering av honom på grund av hans etnicitet. Han skriver i sin anmälan att det blir ohållbart för honom att bedriva sin verksamhet när föreningen hela tiden är på honom.

Diskrimineringen består i att han inte får igenom de hyreshöjningar eller hyreshöjande åtgärder som han vill och anser sig behöver göra på sina fastigheter. Dessutom menar han att han genom både hyresgäster och andra kommit till hans kännedom att Hyresgästföreningen i Karlstad hyser agg mot honom och vill få över hans hyresgäster på ”sin sida”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag följer regler och normer och mina hus är i super bra skick. Jag får information från mina hyresgäster och ser tydligt att hyresgästerna får en dålig bild av mig efter att de träffat HGF, det bevisas med alla plötsliga syrliga SMS och mejl från mina hyresgäster efter att de har träffat HGF, skriver hyresvärden i sin anmälan.

Annons

Han skriver också att han varit i kontakt med andra hyresvärdar på orten och att de inte alls har samma upplevelse av Hyresgästföreningen.
– De andra hyresvärdar /…/ säger att de aldrig upplever att hyresgästföreningen behandlar dem på samma sätt som de behandlar mig, skriver han.

DO har lagt ner ärendet med hänvisning till att en hyresvärd och därmed näringsidkare inte skyddas av diskrimineringslagen.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.