Annons

Hyresgästföreningen kör igång gratis simskola

Kristianstad För sjätte året i rad startar simskolan på Gamlegårdsbadet i Kristianstad. I år har 42 barn anmält sig.
Gamlegårdsbadet i Kristianstad. Foto: Gry Berglind

”Vad gör du?” ”Stänker du vatten på mig?” utbrister en tjej till sin kompis som just hoppat i badbassängen på Gamlegården. Det är simskolans första dag och i år har 42 barn i åldrarna fem till elva år anmält sig.

Arrangörerna är Hyresgästföreningen, ABK samt kultur- och fritidsförvaltningen i Kristianstad. Unikt för simskolan är att den är gratis.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Vi har många medlemmar som bor i området. De betalar ju driften av badet via sin hyra. Kommunen har uppmärksammat oss på att simkunnigheten är låg. Det vill vi göra något åt, säger Marita Tillman, verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen.

Annons

Och om det är dåligt väder?

− Det finns inget dåligt väder. Vi kör simskola varje förmiddag måndag till fredag, säger Marita Tillman.

Annons
Läs ocksåCharlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvastEn kvinna som står i ett soprum och tittar på en sopkvast som hon håller i.

Simskolan håller på till och med fredagen den 13 juli.

Läs också Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Så blev pisstunneln en selfiedröm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.