HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen och Slättö överens om hyror

Södermanland I höstas strandade förhandlingarna om Slättös hyror för nyproduktionen i kvarteret Nätet. Men nu har parterna lyckats enas om en hyresnivå.

Hyran blir 1 790 kronor per kvadratmeter och år. Det innebär att en snittlägenhet, en tvåa på 55 kvadratmeter, får en hyra på 8 200 kronor i månaden.

Fredrik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen och Henrik Nordlöf, vice vd på Slättö Förvaltning, är överens.

– Den här överenskommelsen visar att den nivån är tillräcklig för att få lönsamhet i nybyggda projekt. Slättö tog sitt ansvar som fastighetsbolag och byggare och det är vi glada för. Det finns andra aktörer som borde inse att den här nivån är fullt tillräcklig, säger Fredrik Malmberg, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Det var i höstas som förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Slättö förvaltning strandade och Slättö valde att lämna förhandlingsbordet. Förhandlingarna handlar om de 164 lägenheter som bolaget bygger i kvarteret Nätet 8, som ligger på Knut Hallbergs gata i Eskilstuna.

Läs också Kommun betalade 3,7 miljoner i förskottshyra – fick inga bostäder Stefan Löfven om uppgörelsen: Fler hyresrätter kan byggas Stort intresse för nya hyresrätter i Skillingaryd  Kalmarhem inför rökförbud i all nyproduktion Hebygårdars hyror klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.