Annons

Hyresgästföreningen och Slättö överens om hyror

Södermanland I höstas strandade förhandlingarna om Slättös hyror för nyproduktionen i kvarteret Nätet. Men nu har parterna lyckats enas om en hyresnivå.

Hyran blir 1 790 kronor per kvadratmeter och år. Det innebär att en snittlägenhet, en tvåa på 55 kvadratmeter, får en hyra på 8 200 kronor i månaden.

Fredrik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen och Henrik Nordlöf, vice vd på Slättö Förvaltning, är överens.

– Den här överenskommelsen visar att den nivån är tillräcklig för att få lönsamhet i nybyggda projekt. Slättö tog sitt ansvar som fastighetsbolag och byggare och det är vi glada för. Det finns andra aktörer som borde inse att den här nivån är fullt tillräcklig, säger Fredrik Malmberg, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Det var i höstas som förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Slättö förvaltning strandade och Slättö valde att lämna förhandlingsbordet. Förhandlingarna handlar om de 164 lägenheter som bolaget bygger i kvarteret Nätet 8, som ligger på Knut Hallbergs gata i Eskilstuna.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Förra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.