HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen överklagar chockhöjda hyror

Uppsala För några veckor sedan fick Stena Fastigheter rätt att chockhöja hyrorna på Kvarngärdet. Nu överklagar Hyresgästföreningen beslutet till hovrätten.

Den 19 januari beslutade Hyresnämnden i Västerås att Stena Fastigheter har rätt att höja hyrorna för nära 150 lägenheter på Kvarngärdet med upp till 60 procent. Hyresgästföreningen överklagar nu hyresnämndens beslut på samtliga punkter.  Totalt företräder Hyresgästföreningen 43 hushåll i Svea hovrätt.
– Hyresgästerna kräver lägre höjning, senare införandedatum och generösare infasning av hyreshöjningar, säger Marcus Kjellin, jurist och förhandlare på Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen tycker att det är viktigt att ta strid mot den senaste tidens utveckling med kraftiga hyreshöjningar efter ombyggnationer.
– De senaste åren har vi sett omfattande glidningar i hyressättningen efter större ombyggnader. Hyrorna för ombyggda lägenheter hamnar på nivåer som ofta är ohanterliga för hyresgästerna. Hyresvärdarna måste inse sitt ansvar för hyresgästernas boendesituation, säger Marcus Kjellin.

Läs ocksåDe riskerar högre hyra

Läs också: http://www.hemhyra.se/artikel/uppsala/hyresnamnden-ger-stena-fastigheter-ratt-chockhoja-hyror-11223 och

http://www.hemhyra.se/artikel/uppsala/beslutet-riskerar-leda-till-okad-segregation-11227

 

Läs ocksåVägrade betala hyreshöjning - tvingas flytta
Läs också Familj uppsagd efter infekterat bullerbråk Fördubblad hyra fall för hyresnämnden Hyrestvisten i Köping är löst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.