Annons

Hyresgästföreningen överklagar chockhöjda hyror

Uppsala För några veckor sedan fick Stena Fastigheter rätt att chockhöja hyrorna på Kvarngärdet. Nu överklagar Hyresgästföreningen beslutet till hovrätten.

Den 19 januari beslutade Hyresnämnden i Västerås att Stena Fastigheter har rätt att höja hyrorna för nära 150 lägenheter på Kvarngärdet med upp till 60 procent. Hyresgästföreningen överklagar nu hyresnämndens beslut på samtliga punkter.  Totalt företräder Hyresgästföreningen 43 hushåll i Svea hovrätt.
– Hyresgästerna kräver lägre höjning, senare införandedatum och generösare infasning av hyreshöjningar, säger Marcus Kjellin, jurist och förhandlare på Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen tycker att det är viktigt att ta strid mot den senaste tidens utveckling med kraftiga hyreshöjningar efter ombyggnationer.
– De senaste åren har vi sett omfattande glidningar i hyressättningen efter större ombyggnader. Hyrorna för ombyggda lägenheter hamnar på nivåer som ofta är ohanterliga för hyresgästerna. Hyresvärdarna måste inse sitt ansvar för hyresgästernas boendesituation, säger Marcus Kjellin.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Läs också: http://www.hemhyra.se/artikel/uppsala/hyresnamnden-ger-stena-fastigheter-ratt-chockhoja-hyror-11223 och

Annons

http://www.hemhyra.se/artikel/uppsala/beslutet-riskerar-leda-till-okad-segregation-11227

 

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.